Ennél a Middlesbrough - Birmingham angol másodosztályú bajnoki találkozónál az az egyik fontosabb dolog, szerintem, hogy a hazai csapatban már játszhat a macedóniai szerb szülőkkel rendelkező, de már Ausztriában született - és a svájci élvonalbeli bajnokságból a Sankt Gallen csapatától érkezett - 26 éves Dejan Stojanovic kapus. Így a korábbi kapus, a 21 éves Aynsley Pears mehet a "levesbe". Vagyis mehet vissza a padra cserének.

Kénytelenek lesznek kihagyni ezt a bajnoki találkozót: a házigazdáktól a spanyol Daniel Ayala, a Kongói Demokratikus Köztársaságbeli Britt Assombalonga, a holland Anfernee Dijksteel, Ryan Shotton és George Friend, illetve a vendégektől az eltiltott Harlee Dean, a holland Maikel Kieftenbeld, a Maliból érkezett Cheick Keita, David Stockdale és Jonathan Grounds. Ez az előbbi számomra azt jelenti, hogy a meccsen némileg talán a hazai csapat lehet kedvezőbb helyzetben. Legalább egy picivel jobban teljesíthet.

Aztán pedig még az is van, hogy az utóbbi években a Middlesbrough majdnem mindig legyőzte a Birmingham együttesét. Az az előbbi "majdnem mindig" egészen pontosan azt jelenti, hogy az utóbbi 12 mérkőzéséből 10-et nyert meg a Middlesbrough. Azaz a találkozók döntő többségén jól szokott teljesíteni a Birmingham ellen. Ráadásul ezúttal még az is van, hogy jelenleg 34 ponttal 17. helyezett a házigazda Middlesbrough, míg a vendég Birmingham közvetlenül mögötte 18. helyezett 33 ponttal. Még nincsenek kieső helyeken a csapatok, hanem egyelőre még csak a kiesőzónában vannak és próbálnak menekülni a kiesés elöl. Csak egyetlen 1 pont választja el egymástól ezt a két csapatot, tehát adott esetben akár helycsere is történhet. Ezzel pedig teljesen biztos, hogy - mivel az egymás elleni meccsen már amúgy is hatalmas a tét - mindkét oldalon bőven lesz motiváció.

Szoros és küzdelmes találkozóra számítok, amelynek a végén a hazaiak lesznek jobbak 1-2 góllal.

Tipp: győz a Middlesbrough.

Middlesbrough - Birmingham: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp