Greetje Minnennek kicsit hányattatott sorsa van a tenisz világban, mivel szerelmi élete miatt már jóval azelőtt ismertté vált, hogy berobbant volna az élmezőnyben. Azonban a tavalyi évben utóbbi is megtörtént és egyre többet láthatjuk már WTA főtáblán. Igazából egy üde színfoltja lett a női tenisznek a mosolygós belga, azonban a nagy áttörés eddig elmaradt. Ez pedig a legerősebb érvem ellene. Top 50-es játékos ellen tudniillik eddig mindig vereséget szenvedett! Olyanokat vert meg, akik korábban benne voltak (Cibulkova, Bondarenko, McHale), illetve akik később értek oda (Linette). Olyanok ellen, akik viszont benne lennének a krémben éppen, azok ellen kivétel nélkül vereséget szenvedett - ráadásul elég simát. Idén Goerges hat játékkal volt nála jobb, tavaly Alexandrova öttel, Kvitova héttel, míg legközelebb Van Uytvanck ellen járt a győzelemhez - bár ennek azért van egy különleges apropója is. Egyszer meg lesz neki az áttörés, miért ne lehetne most? Egyrészt azért, mert Sasnovich ellen nem nagyon játszott jól, a fehérorosz pedig sok hibával segítette. Annak egy jóval simább meccsnek kellett volna lennie, ez árulkodó lehet a formájáról. Másrészről, furcsa lenne, ha az első top50-es győzelmét éppen egy olyan formában lévő játékos ellen aratná, mint Rybakina.

Elena Rybakina ennél jobban szerintem még nem játszott. Tavaly volt egy hasonlóan jó sorozata, amikor Bukarestben tornát nyert, azonban utána Pera a jurmalai második körben megállította. Éppen az a Pera, akinek itt Melbourne-ben sansza sem volt ellene. Már írtam nektek a főoldali cikkben arról, hogy Rybakina az első 2013 óta (A. Radwanska), aki az idei első két verseny mindegyikében döntőbe jutott. 10 meccs, iszonyatos megterhelés, mégsem képes leállni. Hogyan bírható ez? Érdekes, hogy Aga anno szintén eljutott a negyeddöntőbe a back-to-back tornagyőzelme után, így ez nem egyedülálló teljesítmény. Szerintem az első nagyobb erőpróba fogja megszakítani ezt a remek sort, viszont nem hiszem, hogy Minnen ellen következne ez be. A belga a selejtezőből érkezett és bizony McPhee és Sasnovich ellen is rengeteg időt töltött a pályán. Ezzel szemben Rybakina legutóbbi két meccse (Zhang elleni döntő és a Pera elleni első kör) eléggé energiatakarékos volt.

Kicsit a teniszükről is. Hasonló adottságokkal rendelkeznek, viszont Rybakina egyelőre mindenben jobb. A kemény a legerősebb borításuk, mivel jól tudnak adogatni, azonban ez Minnennek egy kicsit a fogadására is rányomja a bélyegét. Rybakina az első fordulóban nem, míg a Zhang elleni döntőben egy adogatást bukott összesen, viszont szétcincálta két olyan játékos adogatását, akik legalább egy szinten vannak Minnennel. Ez női mezőnyben kiváló és erre építhet. Vannak neki gyilkos nyerői, teret nyitó ütései, így Minnenre veszélyes lesz fogadóként. Miért nem hendikeppre teszem akkor? Csak a -4,5 volt opció, viszont én csak -3,5-re húztam volna be. Ennek következtében maradok a sima győzelemnél, mivel nem tudom kizárni, hogy Minnen nem rabol szettet, vagy harcol ki egy tie-breaket - ezzel pedig már combos lenne a -4,5 game.

Minnen, Greet - Rybakina, Elena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp