Mivel a Nottingham Forest vezetősége egy ideje immár teljesen nyíltan és - mondhatni - teljes mellszélességgel felvállalja és vallja, hogy az angol élvonalba akar feljutni, s egy ideje már én is a Nottingham Forest korábbi mérkőzésein a Nottingham Forest győzelmére tippeltem és fogadtam, ezért tehát ezúttal is azt fogom tenni, hogy a Nottingham Forest győzelmére fogok tippelni. Vagyis abszolút nem változtatok, hiszen - egyelőre - semmi okom nincs a változtatásra. Sőt, éppen ellenkezőleg, most már még az eddigieknél is több okom van arra, hogy a Nottingham Forest győzelmére tippeljek és fogadjak.

Ugyanis az elmúlt napokban nagyon alaposan megváltozott az angol másodosztályú bajnokság élcsapatainak helyzete. Itt és most nem érdemes túlságosan is látható dolgokra gondolni, mert hiszen "külsőleg" talán egyáltalán nem is látszik ez a megváltozott helyzet. Viszont amúgy az van, hogy az 1-2. helyezett együttesek, vagyis a West Bromwich Albion FC és a Leeds United FC egyaránt nem bírtak semennyire sem nyerni az utóbbi 3 fordulóban, sőt, az előző fordulóban a West Bromwich Albion FC és a Leeds United FC is vereségeket szenvedtek. Viszont ezen utóbbi 3 fordulóban a Nottingham Forest szerzett 7 pontot, s most már ott tart az együttes, hogy úgy 5. helyezett 47 ponttal, hogy a listavezető West Bromwich Albion FC-nek 53 pontja van és az őt követő Leeds United FC-nek 52 pontja van. Ráadásul mindez úgy van így, hogy a Nottingham Forest 1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Ez pedig azt jelenti a Nottingham Forest számára, hogy amennyiben nyerni bír ezen a Nottingham Forest - Reading találkozón, akkor 47 pontról 50 pontra növelheti a számot. Vagyis már csak 2-3 pont lesz a rivális élcsapatokkal szembeni hátránya. Márpedig amennyiben még időben oda bír jutni az 1-2. helyek valamelyikére, akkor "nyert" ügye lehet, hiszen az 1-2. helyek osztályozók nélküli sima feljutást jelentenek a Premier League-be.

Szerintem bőven hatalmas lehet a motiváció a hazai győzelemre.

Tipp: győz a Nottingham Forest.

Nottingham Forest - Reading: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp