Mivel ennél a Royal Antwerp FC - Kortrijk összecsapásnál nem bajnoki mérkőzésről van szó, ugyanis ez a találkozó a Belga Kupa elődöntőjének egyik mérkőzése lesz (a másik: Club Brugge - SV Zulte-Waregem), ezért talán jogosan valószínűsítem azt, hogy a csapatoknál zömében a cserék és az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgók fognak szerepelni. És majd mindkét együttesben az lehet, hogy ezeket a focistákat fogja kiegészíteni néhány - náluk jobb teljesítményre is képes - kezdőjátékos. Ám mivel már a Belga Kupa elődöntőjében vannak a csapatok, ezért simán megvalósíthatónak vélem azt a lehetőséget is, hogy azok az előbb említett játékosok a rendelkezésre álló a fontosabbak közül kerülnek ki. Elvégre mégsem holmi akármilyen mérkőzésről van mostan szó, hanem a Belga Kupa egyik elődöntőjéről. Azaz mindkét együttes már csak egy-egy lépésnyire van attól, hogy saját országa kupadöntőjében szerepeljen.

A 16 csapatos belga élvonalbeli bajnokságban a 42 pontos házigazda Royal Antwerp FC a 3. helyen van, míg a vendég KV Kortrijk 22 ponttal 12. helyezett. A két csapat bajnokságbeli gólkülönbsége között is lényeges különbség van (Royal Antwerp FC: +15 gól; KV Kortrijk: -8 gól) és a csapatok eddigi teljesítménye alapján eléggé valószínű, hogy a Royal Antwerp FC a felsőházban fog játszani, a KV Kortrijk pedig nemsokára az alsóházi rájátszásban fogja folytatni. Tehát az előbbi csapat a bajnoki cím megszerzéséért küzdhet majd, miközben az utóbbi gárda a kiesés elöl menekülhet majd.

Szerintem ennél a két csapatnál már eleve most, a meccs előtt, van 1-2 gól előny jellegű különbség a Royal Antwerp FC javára a KV Kortrijk ellenében, s ha a hazaiak tényleg döntőt óhajtanak játszani a Belga Kupában, akkor - csak úgy, a biztonság kedvéért - hozzátehetnek még további 1-2 gólt az előbbiekhez. Talán.

Tipp: Royal Antwerp FC -2 gól háromesélyes hendikep.

Royal Antwerp FC - Kortrijk: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp