Már néhány nappal korábban is, amikor elhalasztották ezt az angol FA Kupa-mérkőzést, már akkor is írtam előzetest erre a mérkőzésre. Ugyan az elmúlt néhány napban változtak egy picit az ezzel a Tranmere Rovers - Watford kapcsolatos dolgok, ám egyelőre még továbbra is az a helyzet van nálam, hogy az akkor tippelt "döntetlen esetén a tét visszajár" még most is aktuális. Tehát erre a 2020. január 23-ra, csütörtökre halasztott Tranmere Rovers - Watford FA Kupa-mérkőzésre is ugyanaz a tippem. Vagyis DNB 1 a tipp. És talán még az bíztató jel lehet, hogy akkor korábban 3.90 volt a DNB 1-es tipp szorzója, mostanra viszont csökkent az odds és már csak 3.60 a DNB 1 szorzója. Tudom, hogy alacsony - és esetleg talán még lényegtelen is - ez a csökkenés, ám a csökkenés ez esetben is csökkenést jelent, s ráadásul ez a dolog még azt is jelzi nekem, hogy talán nem gondoltam ki túl nagy hülyeséget.

Természetesen jobb erőkből állónak és némileg esélyesebbnek tűnik még nekem is az élvonalbeli vendégcsapat (Watford), mint a harmadosztályú hazai együttes (Tranmere Rovers). Ám az a dolog talán kissé kiegyenlítheti az előbbiekben említett viszonyokat, hogy az angol élvonalból való kiesést jelentő 19. helyezett Watford ezen a héten már játszott egy meccset. Mégpedig kedden, január 21-én tette mindezt, amikor bajnoki mérkőzést játszott az egyik riválisa, az Aston Villa otthonában, és 1-0-ás vezetés után végül 2-1-re szenvedett vereséget. Méghozzá drámai körülmények között kapott ki, a 90+5. percben kapott góllal, s ez a bukta bizony azt jelentette, hogy az Aston Villa a kiesési helyezések fölé került, míg pedig a bukó Watford maradt az egyik kiesési helyen és kapálózhat majd tovább.

Nagyon valószínűnek tartom, hogy az e heti két mérkőzés közötti idő rövidsége miatt, ennél a Tranmere Rovers elleni FA Kupa-meccsnél pihentetni fogja legjobbjait a Watford menedzsere. Pluszban még az is van, hogy a Watford számára egyértelműen a Premier League-ben való maradás kiharcolása a prioritás és nem annyira fontos az FA Kupában való szereplés. Ha ez tényleg így van és beigazolódik a dolog, akkor szinte biztos, hogy a Watford a különböző szinten levő tartalékokkal és sérülésből-betegségből frissen visszatértekkel fog szerepelni.

Velük pedig vélhetően - plusz némi szerencsével - már partiban lehetnek a "15 perc hírnévre" törekvő Tranmere Rovers-játékosok.

Tipp: DNB 1.

Tranmere Rovers - Watford: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp