Az az igazság, hogy jelenleg sokkal jobb formában van a házigazda Asteras Tripolis FC, mint a vendég Panionios FC. Vagyis, még pontosabban fogalmazva, mostan az a helyzet van, hogy ugyan a 14 csapatos görög élvonalbeli focibajnokságban a 18 ponttal 12. helyezett Asteras Tripolis csak közepesnek nevezhető formában van, ám a mindössze 6 ponttal utolsó helyezett - vagyis 14. helyezett - vendég athéni csapat nagyon-nagyon rossz formában van. Pillanatnyilag annyira nagyon pocsék a Panionios FC formája, hogy vele összehasonlítva még az Asteras Tripolis nem túl jó formája is lényegesen jobbnak tűnik. Na, ezúttal ez a két gárda mérkőzik meg egymással az éppen nem betiltott görög élvonalbeli focibajnokság 20. fordulójában.

Teljesen egyértelmű számomra, hogy az ezúttal otthon játszó Asteras Tripolis FC is, és a vendég Panionios FC is nemsokára az alsóházi rájátszásban fogja folytatni a bajnokságot, majd ott pedig mindketten elsősorban azért fognak küzdeni, hogy elkerüljék a másodosztályba való kiesést. Szóval akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy ez a mostani Asteras Tripolis - Panionios mérkőzés két rivális csapat egymás elleni összecsapása lesz. Amolyan ki-ki meccs lesz ez, amely után a saját közönsége előtt játszó Asteras Tripolis nagyon komoly lépéselőnybe kerülhet, ha bír nyerni. Ugyanis ez esetben nagyon valószínűsíthető lesz már most, hogy egyik riválisa, jelen esetben a Panionios FC vélhetően a tabellán alatta fogja zárni ezt a bajnokságot.

Ez a lehetőség pedig hatalmas motivációt jelenthet a hazaiak számára. Akik most még azt is kihasználhatják – némi szerencsével -, hogy a vendégek tényleg nagyon rossz passzban vannak és így hazai pályán “megküldhetik” őket legalább 3 góllal.

Tipp: Asteras Tripolis 2.5 gól felett.

Asteras Tripolis - Panionios: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp