Nem tartom magam nagy jégkorong specialistának, de folyamatosan szoktam figyelgetni a főbb bajnokságok eredményeit. Azon belül is főleg a magyar érdekeltségű csapatok eredményeit követem, így találtam rá a ma játszandó KooKoo Kouvola - Porin Ässät finn első osztályú bajnokira. Tudjuk jól, hogy a jég csúszik, de az általam követett szempontok alapján itt ma jó eséllyel játszható a hazai csapat győzelme.

A finn származású Ahokas Jussi edzette hazai csapat az idei esztendőben még nem talált legyőzőre. A 2020-as év első mérkőzését még csak hosszabbítás után tudták hozni a 6900 férőhelyes Lumon Areena-ban, viszont azóta pályaválasztástól függetlenül minden mérkőzésük után győztesen jöttek le a jégről. Ezzel felkapaszkodtak a tabella 4. helyére, melyet tovább javíthatnak, ha megmarad a csapat lendülete. Náluk játszik fiatal válogatott csatárunk Galló Viktor, aki 9 góljával és 24 gólpasszával tevékenyen kiveszi a részét csapata eredményességéből. A 3. sort erősítő játékosunk csapata eddig 121 gólt termelt és csak 89-et kapott. Ez utóbbi kiemelkedően jó teljesítmény a ligában, erre a masszív védekezésre joggal alapozhatnak a mai mérkőzésen is. Legutóbb január 18-án játszottak, így 5 nap állt a rendelkezésükre felkészülni az újabb ütközetre. Akkor egy fordulatokban gazdag találkozón a TPS Turkunál 4:3-ra győztek, többek között a mi Viktorunk győzelmet érő találatával.

Pori városának büszkeségeit egy bizonyos Selin Ari-Pekka próbálná bevezetni az első tízbe, hogy a play off résztvevői lehessenek. Nem lesz könnyű dolga a finn származású trénernek, mert csapata nem nagyon tud győzni. Az idén eddig egy hosszabbításos győzelmet tudnak felmutatni a vendégek, a többi meccsen vagy rendes játékidőben, vagy hosszabbításban, de vereséget szenvedtek. Legutóbb éppen tegnap az IFK Helsinki vendégeként büntetők után. Na ez a meccs biztos, hogy bőven benne lesz még a piros-fekete-fehér fejekben lábakban. Egyébként is több meccset játszottak már eddig az idén vendéglátóiknál. Támadójátékuk a leggyengébb a ligában a 84 lőtt góljukkal. Ehhez viszonyítva a116 gól amit kaptak sok.

A jég csúszik, de ha a fekete-narancs-fehérben pompázó hazaiak nem gumicsizmában lépnek a pályára, akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy ne győzzenek rendes játékidőben.

KooKoo - Ässät: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp