Végre az elmúlt fordulóban az FC Lorient eljutott oda a tabellán, ahova már korábban el szeretett volna jutni: az 1. helyre. Történt ugyanis, hogy az előző forduló előtt még az RC Lens volt a francia másodosztályú focibajnokság listavezetője, s FC Lorient csak a 2. helyezett volt, ám úgy alakultak a dolgok, hogy az RC Lens csak 1-1-es döntetlent bírt játszani idegenben, a Guingamp otthonában, vagyis azzal a döntetlennel mindössze csak 1 pontot szerzett, miközben pedig az FC Lorient 2-1-re nyert a Caen ellen. És mivel 3 pontot szerzett, sikerült megelőznie az addig éllovas RC Lens csapatát, helycsere történt a Ligue 2 élén és az előző fordulótól kezdve immár az FC Lorient a francia másodosztály új listavezetője.

Ez a bravúr még az eddigieknél is buzgóbbakká tehette a hazaiakat, akik így, szerintem, ezen az FC Lorient - AS Nancy bajnoki mérkőzésen elsősorban arra fognak törekedni, hogy megőrizzék és lehetőleg minél tovább megtartsák ezt az 1. helyezést. Ám a 42 ponttal 1. helyezett FC Lorient és a 41 ponttal 2. helyezett RC Lens között nem csak a pontkülönbség minimális (1 pont), hanem még a két csapat gólkülönbsége között is csak a minimális 1 gól az eltérés (FC Lorient: +16 gól, RC Lens: +15 gól). Vagyis amikor botlik az egyik csapat és a másik csapat pedig kihasználja a lehetőséget, akkor máris újabb helycsere lesz a Ligue 2 élén. Ezt a dolgot csakis úgy tudja valamennyire elhalasztani az FC Lorient, ha a következő fordulókban egyáltalán nem fog hibázni és ezek mellett még lehetőleg 1 gólnál nagyobb különbséggel bír nyerni.

Ez a "hadművelet" egyáltalán nem tűr meg semmiféle halogatást, s ezért már ezen a mostani FC Lorient - AS Nancy találkozón is nagyon üdvözítő lehetne a hazaiak számára, ha hendikepes győzelmet szereznének és legalább 2 gól különbséggel bírnának nyerni. Én ezt a dolgot próbálom meg kihasználni a tippemmel.

Tipp: Lorient -1.5 gól ázsiai hendikep.

Lorient - Nancy: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp