A Wellington Phoenix elég jól szerepel az idei bajnoki szezonban: kilenc mérkőzést játszottak sorban veretlenül, az utolsó három meccsükön győztek. Azonban aztán az előző fordulóban, az utolsó bajnoki meccsükön a Brisbane Roar megtörte ezt a csodás lendületet (0-1). Ráadásul Matti Steinmann-t, a német középpályást elvesztették azon a meccsen, mivel összegyűjtötte a sárga lapjait.

A Newcastle Jets hiába rúgta ki a Ernie Merrick-et, az edzőjét két fordulóval ezelőtt, az ideiglenes edző, Craig Deans (női csapat edzője) annyit ért el, hogy valahogy helyrekupálta a védelmet. Ez a helyrekupálás abban nyilvánult meg, hogy a két mérkőzésükönn csak négy gólt kaptak. Furcsa, de már ez sikerélmény a csapatnál, mert ha megnézzük, idegenben 7 mérkőzésen 19 gólt kaptak, amely majdnem hármas átlagnak felel meg.

A Kiwik (a Wellington beceneve) hazai pályán, Új-Zélandon félelmetesen jó mutatókkal rendelkeznek: október 27-én még kikaptak, de aztán elkapták a fonalat: 4-1-0 a mérlegük azóta, és csak az éllovas Sidney tudott pontot szerezni náluk. Ráadásul egyik meccsüket semleges pályán játszották.

Pontosan erre alapozom a tippemet. Hiába rakta helyre a védelmet Deans, Wellingtonban több kell ahhoz, hogy pontot szerezzen a Jets. Én a hazai győzelmet látom biztosabbnak, mint a gólokra fogadást. Deans inkább védekező felfogású edző, a támadójátékra nem helyez nagy hangsúlyt. Benne van a meccsben az 1-0, 2-0 végeredmény is, és akkor bukta a szép kis over. Engem meglepett a hazai győzelem szorzója, mert 1.50-nél nem tettem volna magasabbra. Ezért ez nekem value.

Wellington Phoenix - Newcastle Jets FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp