Korántsem reménytelen a Dortmund helyzete a futó bajnokságban. Nyilvánvaló cél a legjobb négy, de a Lipcse is csupán hét pontos előnyben van velük szemben. Hosszú még a bajnokság, van még hátra 16 mérkőzés, s a sárga/feketék kiválóan erősítettek a téli szünetben. A kecskések benn akarnak maradni, s ezért sokat is tesznek. Legutóbbi négy Bundesliga találkozóját megnyerte az újonc! Brutális gólarányok mindkét oldalon, a BVB-nél egy csodacsatárral. Vállalom a 2,5 overt!

Menjünk rá a számokra! Köln 22:33; Dortmund 46:27! Ez a két gárda gólaránya, összesítve 55 és 73, átlagban meccsenként 3.05 és 4.05. Akárhogy nézem az Signal Iduna Park közönsége minden bizonnyal egy sokgólos találkozót kap a 19. forduló nyitómeccsén! Favre mester az első 2020-as bajnokiján egy támadó felfogású csapatot rakott fel Augsburgban, amiben semmi meglepő sincs, hisz tradicionálisan offenzív felfogású klub és edző együttállásáról beszélünk. Mégis 2:0-al, majd 3:1-el égett a Dortmund, ami bizonyítja, hogy a védelem korántsem sebezhetetlen. Ekkor jött Haaland. A mindössze 19 éves szupertehetség Salzburgban ontotta a gólokat, kevesen gondolták, hogy egy szinttel feljebb is tartja a brutális mutatókat, sőt…Az osztrák élvonalban és a Bl-ben összesen 20 meccsen játszott a norvég tini az ősszel és 24 gólt szerzett. No de vissza Augsburba. Bő félórát kapott első német első osztályú mérkőzésén és vágott hármat, s elhozta a Dortmund a három pontot (3:5). Azért egy játékosra építeni egy tippet felelőtlenség (kaphat egy gyomorfertőzést, vagy emberhátrányba kerül a csapat, s őt cserélik le..). Van a Dortmundnak még egy-két pengés játékosa: Sancho (10 gólos), Reus (9), Alcazer (5). Hazai oldalon van még patron, és semmi sem lefutott még ebben a szezonban, a Bundesligában, utolérhető a Bayern és a Leipzig is! Még egy kis statisztika: a Dortmund legutóbbi 13 tétmeccsén mindig megvolt a 2,5 over, legutóbb október végén a Schalke ellen sült ki egy 0:0.

Tipikus német „kiscsapat” az 1. FC Köln a maga 50.000 férőhelyes stadionjával, ligában 15. „legértékesebb” keretével. A szokásos 4-5-1-et játszatja Marcus Gisdol. Jól sikerült a tavaszi rajt, mert hazai pályán elpáholta a Wolfsburgot (3:1), az újonc. Úgy vélem, hogy a péntek esti bajnokin beszorulnak, és kontrákkal próbálkoznak, de mivel elég sebezhető a hazai védelem, nem zárom ki, hogy képesek lesznek gólt szerezni.

Egyértelmű esélyese a mérkőzésnek a BVB! Haaland haza bemutatkozását sokan várják és a 80.000 hazai szurkoló kiszolgálása is fontos lesz! Szerintem, ha két-három bekapott góllal megússza ezt a meccset a Köln, akkor már elégedett lehet. Motivált Dortmundot, az új csodacsatár sziporkázását, és egy beszoruló ellenfelet várok. A számok és erőviszonyok tükrében remélem, hogy leesik 2,5 over, s nem kell a tétünkért izgulni!

Borussia Dortmund - 1. FC Köln: Gólok száma - Felett/alatt tipp