Az Australian Openen a felső ág van még egy kicsit lemaradva, itt még a nyolcaddöntőbe kerülésért játszanak holnap éjszaka, és hát lesz egy két pikáns párosítás.

John Isner az amerikai tenisziskola egzakt mintapéldánya, nagy szerva után nagy tenyeressel minél hamarabb befejezni a pontot, ezt megspékelve jó pár hálóhoz befutással, röptével, utóbbi azért néha nagy blöff. Viszont nem indult túl jól az éve Big Johnnak, akivel egy kicsit is alapvonal játékba lehetett bonyolódni, attól kikapott. Az ATP Cupon mindenki verte, Ruud, Fognini, Medvedev trióból az utóbbi kettőtől azért nem szégyen, de ott látszott, hogy ha nem segítette ki első körben a szerva, akkor elég nagy bajban volt, majd Aucklandben a későbbi tornagyőztes Humbert verte, azon a meccsen is az volt a döntő faktor, hogy alapvonalról stabilabb volt a francia. A sorsolással nem keveset makkolt, a salakos Monteiro ellen szenvedett, Tabilot meg simán verte, mondjuk illett is 200-on kívüli volt a chilei srác.

Wawrinka egy dohai tornával készült az év első Grand Slamére, ott a későbbi döntős Moutet verte, de ott aligha égett 100%-on. Az Australian Openen Dzumhur és Seppi jött az útjába, két elég kiélezett meccs volt, főleg Seppi ellen, ahol döntő szettben jutott tovább. A pár évvel ezelőtti Wawrinka szerintem ezt a meccset már bebukta volna, most viszont fejben egészen rendben van. Ugye mindkét oldalról veszetten üt, az egykezes fonákjára Isner érdemben nem nagyon fog tudni reagálni, max berövidül, de kizártnak tartom, hogy ezt az alapvonal tempót tartsa.

A svájcit most (meg amúgy is) sokkal jobb játékosnak tartom, az alapvonalon fog eldőlni, -mert Isner órákon át nem fog ászokat szerválni- így viszont max 3:1 Wawrinkának.

Isner, John - Wawrinka, Stanislas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp