Írásaim során többször jártam már úgy, hogy kiválasztottam egy eseményt, egy csapatot, valamilyen formában letettem mellettük a voksom és pontosan akkor bedőlt a tippem. A vesztes tipp után "természetesen" elengedtem még a gondolatot is, hogy újra foglalkozzam a csapattal, pedig az esetek döntő többségében a következő meccsen hozták az eredeti elképzelésemet. Lehet óriási bakot lövök ezzel, de én most maradok a finn jégkorongnál és adok egy újabb esélyt a KooKoo Kouvola - HPK Hämeenlinna bajnokin a hazai csapatnak.

Ha lehetőségem van rá követem az általam választott esemény alakulását. Ennek tükrében mondom, hogy igazából nem is értem, hogy a pisztolyba nem nyerték meg a hétközi találkozót Ahokas Jussi fiai. A Lumon Areena több mint 3600 szurkolója is így lehetett vele, mert a hazai kedvencek óriási fölényben játszottak. A 60 perc tiszta játékidő alatt több mint negyvenszer próbálkoztak Galló Vilmosék, de a hatékonysággal és a szerencsével most nagyon hadilábon álltak. Viszont profi sportolókról beszélünk, így gondolom túlléptek a múlton és máris itt a javítás lehetősége. Kicsit összeszedettebb koncentrációval és fegyelmezettebb játékkal ma javíthatják a hétközi kudarcot. A csapat ászai ( Galló Vilmos, Haataja Juha-Pekka, Hakulinen Anrei ) a hétközi meccsen elég visszafogott teljesítményt nyújtottak, így közülük bárkitől várhatunk egy kiugró teljesítményt.

Hétközi vereséggel melegített a hétvégi meccsre a HPK Hämeenlinna is. A Lukko Rauma elleni bajnokin kevés momentuma volt a Antti Pennanen edzette vendégcsapatnak. Nagyságrendekkel kevesebbet lőttek kapura mint ellenfelük és azok hatékonyságát hűen tükrözi, hogy lőtt gól nélkül zárták a találkozót. Tették mindezt annak ellenére, hogy kanadai táblázaton van top10-es játékosuk Cody Kunyk személyében. A kanadai nemzetiségű csatár 8 gólnál és 30 gólpassznál jár, de ez is kevés volt az üdvösséghez.

A jég csúszik, ráadásul a HPK óriási mumusa a KooKoo-nak. Viszont a sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak, így hazai győzelmet ( akár több gólosat is ) várok a mai találkozón.

KooKoo - HPK: Hendikep - Rendes játékidő - Hendikep tipp