EHF-kupa csoportmérkőzésen találkozik a Banik Most és a török Kastamonu együttese.

Ismerős csapatokról beszélünk, hiszen mindkettővel találkozott már idén a DVSC, hiszen a debreceniek is ebben a csoportban szerepelnek. A Most-ot simán verte otthon a Loki, a Kastamonu-t csupán egy góllal, idegenben.

A csehek úgy fest, kevesek ehhez az EHF szinthez jelenleg, három meccs, három sima vereség, már csak kötelességből játsszák le a fennmaradó három meccsüket. Eközben a Kastamonu akár vérmesebb reményeket is táplálhat a továbbjutással kapcsolatban, ők partiban voltak a másik két együttessel, na meg ugye van már 2 pontjuk. Egy Debrecen elleni idegenbeli győzelemmel, vagy akár a németek hazai pályán történő legyőzésével egyáltalán nem lenne elérhetetlen távolságban az a továbbjutás. Ehhez azonban az első lépés most Csehországban kell megtenniük a törököknek, mindenképp szükségük van erre a két pontra most. Amire ugye a cseheknek már kevésbé, ők már letettek a továbbjutásról. Ebből kiindulva én nem lennék teljesen meglepve, ha ők kicsit könnyedébben vennék a meccset, rotálnának, esetleg begyakorolnának néhány játékelemet, amit a bajnokságban hasznosíthatnak.

Török csapatról egyébként korábban nem nagyon hallhattunk, nem véletlenül... Törökország nem nagyon volt soha kézilabda nagyhatalom... Most sem az... Sőt... Viszont ennél a klubnál látszik a folyamatos fejlődés. Korábban is sodorták magyar csapat útjába a Kastamonu-t az európai porondon, akkor még nem jelentettek komolyabb feladatot... de idén már az EHF kvalifikáció során épp a Vác-ot ütötték el a csoportküzdelmektől. Sokat számít nekik ez az európai szereplés, nem adják fel, életben tartják a továbbjutási reményüket.

Banik Most (n) - Kastamonu B. Genclik SK (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp