Egész jó párosítás ez, bár attól függ, honnan nézzük. A Bournemouth együttese a Premiershipben elég nagy bajban van, a Brighton legyőzése ellenére is kieső helyen áll. Ettől függetlenül nem gondolnám azt, hogy ne tenné oda magát az a 11 játékos, aki kezdőként jut szóhoz. Ország-világ látja a találkozót, neves ellenfél a másik oldalon, a B'mouthnak nem igazán van itt mit veszíteni. Ha kiesik, legalább koncentrálhat a bajnokikra, ha továbblép, akkor vagy kap egy nívós ellenfelet, és a TV-s jogdíjakból, esetleg jegyekből csorog ez-az a kasszába, vagy ha kap egy verhető ellenfelet, lazán tovább is léphet akár a top4-be, és még tovább...

Az AFC-nél rengeteg a sérült, ám Howe az előzetes hírek szerint nem fogja előtérbe helyezni a bajnokságot, és pihentetni az épp egészséges legjobb spílereket. Kapus poszton, meg egy-két helyen biztos lesz változás, de ez sem probléma, mert akik odakerülnek, mondjuk egy Surrige, tutira bizonyítani akar, és addig megy, amíg csak bír.

Az Ágyúsoknál a keret bővebb, és bár vannak sérültek, eltiltott játékosok, azért Arteta minőségibb együttest küldhet pályára.

Az mondjuk nem megszokott, hogy mondjuk a kreatív zónában Martinelli-Nketiah-Willock-Pépé négyes játszik, a széleken meg Saka és MN támogatja őket. Aztán a védelem közepén mondjuk egy Holding-Sokratis páros, hát őket sem lehet összeszokottnak csúfolni. Sokratist meg be kéne gyógyszerezni, mert nem nagyon van más, aki belsőt védőt tud játszani. Meccseket hagyott ki betegség okán, szóval a szervezete biztosan nem képes 100%-ot nyújtani, ráadásul fejben sem biztos, hogy képes úgy koncentrálni, ahogy megkívánja egy ilyen FA CUP meccs.

Piszok sok sérült, eltiltott, én picit látok egy ilyen jó értelemben vett grund jelleget ebben az összecsapásban. Mint amikor összegyűlik a téren 10-12 ember, aztán kijelölnek két kapitányt, szétdobja magát a tömeg, aztán uccu, indulhat a foci. Ott sem az a cél, hogy védekezzünk, hanem az, hogy gólokat rúgjunk. Ebben a két együttesben ebben a helyzetben ezt látom. A PL-meccsek általában a 2. félidőben élvezetesebbek, de én azt hiszem, itt ezek már az elsőben döntésre akarják vinni. Ami meg egyik félnek sem nagyon hiányzik, az a re-match, hisz az Arsenalnak lassan indul az EL is, bajnokságban full gyengén áll, a sérült sok, még az hiányzik, hogy ismételni kelljen. Ugyanígy a hazaiaknak sem hiányzik, ráadásul azért csak otthon lesznek most Billingék, ha már a sors(olás) így hozta, nem kéne elengedni a top8 esélyét.

Én ebben az alkalmi Arsenalban, ebben a fiatal csapatban érzem a lehetőséget, az erőt, de a B'mouthnak is jót tett a Brighton legyőzése. Szerintem itt még a kiesés is jobb, mint egy újrajátszás, ezért is bízom abban, hogy itt a srácok focizni akarnak már az első perctől, és abban is bízom, hogy mindkét csapat gólokra játszik, győzelemre tör, nem az ellenfél hibáira vár.

(Egyébként érdekes, hogy az Arsenal, Arteta érkezése óta milyen sok lapot gyűjt, például a B'mouh ellen is 4-4 sárga villant, de szinte minden meccsre érvényes, hogy sok lap van, amikor az arsenal játszik, vagy ha épp nem sok, akkor kevés, de a kevésből egy minimum piros...)

Bournemouth - Arsenal: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp