Alig lépünk be februárba, máris egy remek meccsel nyitunk. Legalábbis maga a párosítás elég jónak tűnik, a PL két meghatározó csapata idén a Leicester és a Chelsea. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez a jónak tűnő meccs valóban jó is lesz!

Én döntetlenre számítok. Azt gyanítom, hogy nem bírnak majd egymással, és a biztos egy pontra mennek. Eleve itt ez a szombat kora délutáni időpont, nem igazán kedvez a jó focinak, ha jól nézem, az utolsó 3 ilyen időpontban rendezett meccsből 2 null-nullal ért véget.

Aztán itt a tabella, ahol a Leicester City 48 ponttal a 3. helyen áll, ez egy nagyon jó eredmény, ha ezt sikerülne tartani idény végéig, simán aláírnák. A 'pool kb bajnok, a City talán bejön a 2. helyre, de kb mindegy is. Aztán a Chelsea 40 ponttal 4. és jönnek a 34-33 pontos csapatok. De ebben a körben a Wolverhampton és a Man. United egymást szomorítja (meg biztos minket is, már aki nézi majd), a City verheti a Tottenham-et, így a Chelsea ekár 1 ponttal is elégedett lehet. A Leicester bár nem a döntetlenek csapata (24-ből mindössze 3 remi), azért lassan a Foxes-nál is elkezdenek matekozni. Ilyen rangadó-féle találkozókon ha egy-egy pont csorog, meg hoznak pár kötelezőt, akkor esélytelen, hogy a top4-ből kicsúszik a csapat. A Tottenham-MU-Wolves trió nem fog itt zsinórban 6-7 meccset nyerni, szóval én úgy vélem, hogy a Leicesternél sem lesz tragédia az iksz. Érdekes, hogy a Chelsea sem az a remizős csapat, viszont a Chelsea és a Leicester azért egymással mégis halmozza a remiket, az utolsó 4-ből három lett iksz, ahol meg nem, ott Vardy egyetlen gólja döntöt, szóval az az 1-0-ás Leicester-siker sem állt távol a döntetlentől. Ilyen bika szorzón két hasonló tudású csapat meccsén szombaton kora délutáni meccsen szerintem nem rossz ötlet ikszre játszani.

Leicester City - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp