Vagy mazoista hajlam, vagy elvakult Bilbao -esetleg Getafe-fannak- kell lenni ahhoz, hogy az ember majd ezt végignézze. (Bennem az első megvan) Mert tény ami tény, az előzetesek alapján itt bizony a gól nagyon ritka vendég lesz, ha egyáltalán lesz.

Két erősen defenzív csapat, ezek az együttesek elsősorban a keménységgel, fizikalitással érik el azt, hogy a tabella felső felébe tartoznak. A Bilbao képtelen kikapni, de képtelen nyerni is. Halmozza a remiket, 0-0-ák, 1-1-ek zsinórban, akár erős, akár gyengébb ellenfél jön, mindig iksz a vége. Képtelen a csapat domináns focira, de a Bilbaót sem képes fölülmúlni az épp aktuális ellenfél.

Bordalas és Garitano szájon csókolhatná egymást a gyönyörtől, hisz hasonló elveket vallanak, és mindkét mesternek tetszik majd az, amitől mi kb. hányingert kapunk. Mindkét csapat igazi romboló alakulat.

Ha a számokat nézzük, amelyek nem hazudnak, látjuk, hogy miért undereznek ezek annyit. A ligában a legkevesebb lövést Getafe engedi az ellenfeleknek, de a Bilbao is dobogós, a 3. legkevesebb lövés a baszkok kapujára megy. Közben pedig támadó oldalon mindkét csapat a liga 2. feléhez tartozik, ha az offenzív oldalt nézzük. Matáék a legtöbbet lesre futó csapat címét is birtokolják, szóval ez is gáz, ha épp helyzetbe kerülnének, akkor is sűrűn les miatt nem lesz az egészből semmi. Ráadásul a VAR mellett nincs már lesgól sem...

Ehhez jön még olyan spílerek gyenge formája, mint az Inaki, aki Muniain mellett kb a Bilbao playmakere, akiben van váratlan, de Inaki olyan pocsék formában van, hogy az elképesztő, ráadásul a tasmánördög Cucurella lesz ráuszítva. Cucu meg most nem is mászik majd sokat előre, mert Inakit nem fogja otthagyni. Inaki formája lehet rossz, de ha elé lökik a bogyót, azért azt védő nélkül még meg tudja játszani.

Nem mondom, hogy olyan nagyon bika szorzó ez, de ha semmi extrém nem jön közbe, gondolok itt mondjuk 2-3 büntetőre, vagy mondjuk három SOT-ből három gólra, akkor nem lesz baj. De talán még a penalty-tól sem kell félni, hisz a két csapat ellen összesen 1 büntetőt ítéltek a sporik idén, a Geta ellen 1-et, a Bilbao ellen 1-et SEM! Ez is jelzi, hogy kemények, és még szabályosak is, szóval itt az eseményt szerintem max. a sárga lapok mutogatása jelenti, aki meg a gólokra izgul, majd nézzen női EHF Kupát vagy BL-t.

Athletic Club Bilbao - Getafe: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp