Több mint érdekesen alakul az elsőség kérdése Szaúd-Arábiában a Premier Ligában, ahol úgy gondoltam, ha az Al Hilal megszerzi a vezető poziciót, akkor azt a bajnokság végéig már nem is engedi ki a kezéből. Ezzel szemben teljesen másként alakultak a történések, viszont most újra ott a lehetőség a rijadi alakulat előtt, hogy visszaszerezze az első pozíciót. Ennek kivitelezéséhez ma mindenféleképpen győzniük kell az újonc létére meglepően jól szereplő Abha otthonában.

Az Abha hosszú kitérő után a mostani szezonra tért vissza az első osztályba. Ha már itt vannak akkor úgy gondolták meg is próbálnak itt ragadni és erre az eddigi eredményeik alapján minden esélye meg is van Abdulrazak Alshabi csapatának. A 4-2-1-es hazai teljesítményük nagyon imponáló, de kifejezetten élcsapattal még nem mérettek meg a 25.000 férőhelyes Prince Sultan bin Abdul Aziz Stadium-ban. Egyetlen vereségüket pontosan a legutóbbi fordulóban szenvedték el az Al-Faysaly ellenében 0:1-re. De a vereségen felül sokkal fájóbb a szakvezetés számára, hogy Karam Barnawi a kiállítás sorsára jutott, így nem számíthatnak a rutinos középpályás játékára.

Korábbi írásaimban már kellőképpen bemutattam a vendég Al Hilal csapatát. Razvan Lucescu csapata hosszú veretlenségi szériában van, viszont legutóbbi két idegenbeli mérkőzésüket csak döntetlenre tudták hozni, ennek köszönhetően két pontos hátrányuk van a listavezető Al Nasr Riyadh-dal szemben. Most egy győzelemmel ismét lépéselőnybe kerülhetnének riválisukkal szemben, mert az Al Nasr értékes pontokat veszített az utolsó helyezett Damac otthonában. A kiállítást a vendégek sem kerülték el az előző fordulóban, de Ali Albulayhi pótlása közel sem jelent akkora gondot számukra, mit esetleg gondolhatnánk. Velük kapcsolatban számomra az a lényeg, hogy Bafetimbi Gomis és Sebastian Giovinco játékra kész. Ez az én szemeben fél lábbal már a győzelmet sejteti számukra.

Küzdelmes szoros mérkőzésre számítok vendéggyőzelemmel.

Abha - Al Hilal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp