Miközben zajlik az Australian Open végjátéka, csak egy kisebb tornát rendeznek a nőknek, méghozzá Newportban. Az amerikai városban főleg hazai versenyzők, illetve 100-on kívüli külföldiek versenyeznek. Semmi extra, viszont ebben a meccsben van fantázia a magas svájci odds miatt.

Stefanie Voegele igazából salakos játékos, viszont úgy vettem észre, hogy Newportban lassú pálya. Nagyon sok a brék és a hosszabb játékmenet és ez egyértelműen neki kedvez. A Falconi elleni meccs jó felkészülés McHale-re is, mivel hasonló a játéka a két amerikainak. Az erős szervára építenek, majd erőből oldják meg a pontokat. 1-2 labdamenetet megnéztem a Falconi elleni meccsből és Voegele eheti tenisze elegendő lehet a továbblépéshez az elődöntőbe is. Rábírta az ellenfelét az extra ütésekre és emellett a támadásai nagyon pontosak voltak. Gyakran ki tudta nyitni a pályát és ez kiváló taktika a lassabb mozgású ellenfelek ellen. McHale pedig - Falconihoz hasonlóan - lassabb, viszont erős ütésekkel rendelkezik.

Igazából McHale formájáról nehéz mit mondani. Két alacsonyabban jegyzett teniszezőt vert. Gracie Mint az első körben, aki volt korábban top 100-as, viszont hosszabb sérülés után nem találta még meg régi önmagát. Utána pedig a 400-on kívüli Whittle-t, akinek semmit sem mond a neve. Ezekből nehéz levonni a tanulságot, viszont ha McHale nem lesz itt közel a csúcsformájához, akkor bizony búcsúzni fog. Éppen ezért rejlik Voegelében az érték, mivel itt közel egyenlőnek kellene lennie a két oddsnak és nem ekkora eltérést mutatnia. Ami a bukik McHale melletti érveit gyarapítja, hogy az egymás elleni találkozók mérlegében egyértelműen az amerikainak áll a zászló: három összecsapásukból hármat tudott megnyerni és még szettet sem vesztett. Viszont a svájci előtt itt van most a remek alkalom a javításra és remélem be is fogja ezt teljesíteni!

Voegele, Stefanie - McHale, Christina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp