Új év, új esélyek. Már 2020-ban Peter Wright behúzta a 2020-as világbajnokságot, amivel a csúcsra ért. Gondlom én, szeretne is ottmaradni, és Wright talán tényleg célba ért. Azért ő korábban nem igazán halmozta a címeket, ott volt az elitben, de a végső ugrást, csak nem tudta megtenni. Én bár csak felületesen követem itt a darts történéseit, de azért látni, hallani ezt-azt, ami kihat az eredményekre. Amikor Wright felesége beteg volt, a dobás nagyon nem ment neki, de ez érthető. Aki csak otthon hobbi szinten játszik, az is tudja, hogy ha épp rossz napod van, ha valami olyan dolog történik, ami elvonja a figyelmed, máris esik a játékod színvonala. Amikor meg minden ok, akkor a játék is jobban megy. Wright vb-t nyert, végre megtalálta azt a nyilat, amivel eredményes, és még a gyártónak is köszönetet mondott a vb-győzelem után, hogy legyártották neki a 'győztes' nyilat.

Közben Gerwen az XQ Max-tól átnyergelt a Winmauhoz, új szerződés, új kiegészítők, mondjuk azt nem tudom, hogy a Mastersen milyen nyíllal játszott, milyen testet használt, de ez az egész átállás azért elvonhatja a figyelmét. Ahogy nézem, ahogy a kilók mentek le róla, úgy a kiszállók százaléka is lement. A Mastersen Clayton ellen 25%-os volt a checkout, az nem túl acélos az ő szintjükön.

Az idei Premier League első állomása lesz Aberdeen, ahol az előző idény legjobb hangulata volt, és ami fő, Wright 'otthon' 106.64-es átlagot dobott, ami azért nem piskóta, az ellen nem nagyon lehet versenyezni. Gerwen a Mastersen úgy nyitott Clayton ellen, hogy az első 3 kezdését elveszítette. A 94.24-es átlag nála szerintem rossz, legalábbis ő tuti úgy érzi, neki a 100+ az ami alatt mindig elégedetlen. A vb döntőn is Wright nyert, 53%-os kiszállózással egy olyan maratoni meccsen, az nem kis bravúr. Itt a szorzók kicsit nyomottak Gerwen irányába, szerintem ez a +2,5 leg előny azért most sok. Wright most dob úgy, mint Gerwen, ezzel a hendivel is ilyen bika szorzón nem nagyon tudom kihagyni ezt a tippet

van Gerwen, Michael - Wright, Peter: Kör hendikeppel - Hendikep tipp