Ez a Kolozsvári Vasutas - FCSB román élvonalbeli bajnoki mérkőzés nem csak az Erdély és Havasalföld közötti legjelentősebb fociösszecsapást jelenti, hanem ebben az idényben még arról is szól a dolog, hogy mindkét csapat a bajnoki cím megszerzéséért küzd. Ez a házigazda kolozsváriaknál a legnyilvánvalóbb, hogy ők már jelenleg is listavezetők 44 ponttal a román élvonalban. Igen ám, de a 39 ponttal 4. helyezett bukaresti vendégcsapatnál is nagyon jók a "kilátások", ugyanis az FCSB-nek egyelőre még egy bajnoki mérkőzéssel kevesebbje van.

Ez az utóbbi pedig azt is jelenti, hogy ha a fővárosi gárda bír nyerni azon az elhalasztott találkozón, akkor a 39 pontból 42 pontja lesz, s így már csak 2 pont hátrányban van a számára rivális kolozsvári együttes mögött. Tehát amennyiben nyerni bír Kolozsváron az FCSB, akkor a most még éllovas Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) marad 44 pontnál, míg pedig az FCSB-nek azzal a bepótolandó meccsel együtt akár 45 pontja lehet. Vagyis egy mostani idegenbeli győzelem esetén a bukaresti csapat megelőzheti majd a tabellán a kolozsvári gárdát és 1. helyezett lehet. Természetesen: egyelőre csakis elméletileg.

Ám a tippem szempontjából akár még nagyon lényeges is lehet ez a dolog, hiszen én éppen arra fogok most tippelni, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni. A vendégcsapatnál teljesen egyértelmű, hogy amennyiben el akar jutni oda, az élre, akkor győznie kellene Kolozsváron. Győzni pedig csakis abban az esetben fog, ha szerez gólt.

Vele ellentétben a házigazda együttesnél az a lényeges feladat, hogy meggátolja ezen teendőjében a bukaresti vendégcsapatot, és, persze, maradjon továbbra is éllovas a román bajnokság élén. Ezt pedig leginkább úgy tudják megtenni a kolozsváriak, ha ők is gólt szereznek.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

CFR Cluj - FCSB: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp