Az Australian Open árnyékában nem rendeztek túl sok mindent ezen a héten, viszont a newporti torna egyik játékosa figyelemreméltó teljesítményt nyújt, így underdogként továbbra is támogatnám.

Egy 125K-s WTA tornáról beszélünk, azonban a torna időpontja miatt, inkább ITF versenyzők jöttek el ide. A versenyzők nagy része amerikai, így az sem meglepő, hogy Stefanie Voegele végig hazai versenyzők ellen nyomja, akik ráadásul hasonló teniszt is játszanak. Ez ellen Madison Brengle sem kivétel, aki elég hepe-hupás úton jutott el idáig. Mayo Hibit kettőben verte, majd Wickmayert még kevesebben, miután az osztrák feladta elleni a második szettben. Ezután jöhetett neki a keményebb dió, miután Pegula meccslabdáig is eljutott ellene. Fordított Brengle, viszont az a két órás meccs sokat kivehetett belőle, ezt láthattuk tegnap tőle Podoroska ellen. Belenéztem az elődöntőjébe, mind az argentín, mind az amerikai sok hibával játszott, leginkább ebben múlták felül egymást és ez később még fontos lehet. Ráadásul a második szettben komoly hullámvölgybe került Brengle. 5-2-re is ment már, azonban érthetetlen módon Podoroska felzárkózott, sőt, brék előnybe is került 5-6-nál. Női tenisz, így tudhattuk, hogy nincs vége még ezzel a szettnek és így is lett. Brengle visszabrékelt és behúzta a tie-breaket (mini-break hátrányból természetesen). Nem hinném, hogy Voegele ilyen nagyvonalú lenne vele szemben. Egyébként, Brengle-t ápolni is kellett a második szettben, míg Podoroska 15. meccse volt ez január 15. óta! Tehát a fizikai kikészültségnek több jele is volt. Emellett bűn rosszul játszottak és rengeteg hibát ütöttek.

Voegele teljesítményéről sokat lehet írni. Nem mellette szólnak a statisztikák, mivel salakos játékos, míg az ellenfele kemény pályás. Azonban, az egész út során olyan típusú hazai játékosokat vert, mint Brengle, míg az amerikai nem találkozott olyan formában lévővel, mint Voegele, így ez egy jó kiinduló alap. Kár ezt szépíteni, Voegele az egész tornán az egyetlen, aki játssza a teniszt és nem csak pakolgatja át a másik oldalra a labdát. Nincs ennek különösebb oka, egyszerűen most érte el a csúcsformáját és úgy veri a többieket, mint ahogyan őt szokták egy normálisabb WTA első körében. Érzi, hogy a többiek felett van itt egy lépcsővel és szerintem nagyon be is jön neki ez a szitu és rutinja révén ki is használja. Vonalhoz közel üt, futtatja az ellenfeleket és extra pontokra kényszeríti őket.

De akkor miért Brengle az esélyes? A tornán a bukik és az (amerikai) fogadók végig nyomták a hazai nagyütőket. Elég megnézni, hogy Voegele milyen oddsokat húzott be sorrendben: 1,22; 2,09; 2,50; 3,00. Viszont a pálya elég lassú és ez kedvez a salakosoknak (lásd a svájci és Podoroska menetelése, illetve a sok brék). Ettől függetlenül nyerhet ma Brengle, viszont duplázós oddson egyértelműen a svájcira kell fogadnunk.

Brengle, Madison - Voegele, Stefanie: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp