Arra buzdítanak, szerintem teljesen jogosan, hogy a minőségre és a jó tippekre koncentráljak. Mármint én is ezt csináljam. Az előbbi buzdítással én a legteljesebb mértékben egyetértek, méghozzá annyira egyetértek, hogy én mindenkor és minden körülmények között kizárólag csakis a minőségre és a jó tippekre törekedek. Isten bizony!

Sajnos az már egyáltalán nem rajtam múlik, hogy az általam nyertesnek remélt tippek végül vesztes tippek lesznek. Hiszen előzőleg gondolhatok én bármit valamelyik adott sporteseményről és tippelhetek én bárhogyan, mert úgyis lehetséges, hogy az általam esélytelenebbnek vélt csapat kap majd ajándékba egy 11-est, értékesíti azt a büntetőt és szerencsésen megnyeri a meccset. Vagy pedig az általam esélyesebbnek gondolt együttes egyik játékosa piros lapot kap és a másik gárda, az általam esélytelenebbnek ítélt csapat kihasználja a kiállítás miatti emberelőnyt és nyerni bír. Satöbbi. Még rengeteg egyéb másik lehetőségek is vannak. Azaz hiába törekedek és koncentrálok én a minőségre és a jó tippekre, mert úgyis tőlem független minden, ami a mérkőzéseken történik. Másképpen szólva: ha szerencsés vagyok és nyertesek lesznek a tippjeim, akkor ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a minőségre koncentrálok, ám ha viszont pechszériám van és a tippjeim vesztesek lesznek, akkor ez valószínűleg azt is jelenti, hogy nem a minőségre koncentrálok. Tehát koncentrálhatok én bárhogyan, mert hiszen ha nyerek, akkor az rögtön minőségnek számít, ám ha nem nyerek, akkor az máris nem számít minőségnek.

Példák az utóbbi meccsekről és azokkal kapcsolatos tippjeimről:

- 1.) A Lorient - Nancy francia másodosztályú focimeccsnél arra tippeltem 3.75-ös szorzón, hogy a frissen az 1. helyre került és az élvonalba feljutni akaró hazai csapat legalább 2 gól különbséggel fog nyerni otthon: "Lorient -1.5 gól ázsiai hendikep". Mi történt? Az éllovas Lorient akkor "csak" 2-1-re nyert otthon és vesztes lett a tippem. Később viszont, amikor már nem tippeltem arra a csapatra, akkor a Lorient nem otthon, hanem idegenben nyert 4-0-ra.

- 2.) A St. Johnstone - Hearts skót élvonalbeli meccsnél arra tippeltem 2.95-ös szorzón, hogy a hazai pályán játszó St. Johnstone nyerni bír az utolsó helyezett Hearts ellenében. Mi történt? A 90. perc utáni hosszabbításban egyenlítettek 3-3-re a vendégek és így - a minőségre való koncentrációtól függetlenül - a sokáig nyertesnek hitt tippem hirtelen vesztes tipp lett.

- 3.) A Juventus - Fiorentina olasz élvonalbeli meccsnél arra tippeltem 1.34-es szorzón, hogy a hazai pályán játszó és bajnoki címért küzdő Juventus győzni fog. Számomra is meglepő módon a Juventus nyerni bírt otthon 3-0-ra, s így - szintén a minőségre való koncentrációtól függetlenül - az előző két vesztes tippel ellentétben ez a tippem nyertes lett. Ám érdemes tudni, hogy csakis úgy bírt nyerni otthon a listavezető Juventus, hogy a mérkőzés folyamán rúghatott két 11-est és Cristiano Ronaldo mindkettőt értékesítette, majd pedig a 90+1. percben egy szögletrúgás után Matthijs de Ligt volt olyan szerencsés, hogy jó irányba fejelt.

Ennél a Politehnica Iasi - Viitorul Constanta román élvonalbeli mérkőzésnél is a minőségre és a jó tippre koncentrálok. Aztán pedig, tőlem teljesen függetlenül, úgyis az lesz, ami. A vendég konstancai együttes 3 évvel ezelőtt még bajnokcsapat volt, most viszont csak 6. helyezett, egyelőre még a felsőházban van, de már csak 2 pont - azaz 1 vereség - választja el az alsóháztól. Úgy koncentrálok minőségileg, hogy amennyiben ez a konstancai csapat nem akar az alsóházba kerülni, akkor illene gólt szereznie. A házigazda jászvásári csapat általában szokik gólt szerezni hazai pályán, és most amúgy is gólt kellene szereznie, ha nem akarja, hogy problémái legyenek a közeljövőben. Ezért úgy koncentrálok minőségileg, hogy ennek a házigazda csapatnak illene gólt szereznie. Vagyis mindkét csapatnak illene gólt szereznie.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Politehnica Iași - Viitorul Constanța: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp