A Metallurg otthonába látogat ma az Avangard Omszk. Az omszkiak már biztos rájátszás résztvevők, de csak 3 pont választja el őket a főcsoport első Kazanytól, szóval nem fogják félvállról venni ezt a meccset sem. Nem kizárt, hogy kapuban ma Garipov kap lehetőséget, mivel Bobkov már 43 meccsen védett idáig, de mindkét kapus 93% fölött tud, szóval nem igazán ezen fog múlni a mai győzelem. A védelemből hiányzik Bondarev, Chudinov és Emelin, de egyik sem új keletű sérülés, azóta már pótolták a hiányzó láncszemeket a védelemben. Voynov a liga egyik legjobb védője jelenleg, nem lennék meglepve ha a szezon végén elvinnék akár az NHL-be is. A csapat legjobbja Semyonov 42 ponttal, őt Shumakov követi 37 ponttal, majd Beck.

A Metallurgnak nem ez lesz a legjobb szezonja, az biztos, bár még semmi nincs veszve, de az alapszakasz eredményeiket látva meglepő lenne ha döntőbe jutnának. Jelenleg a 8. helyen állnak, ami finoman szólva sem egy életbiztosítás. Hiányzó nincs a hazai oldalon, ami jó ómen lehet.Kapuban szinte biztos, hogy Koshechkin kezd, akinek 93.4%-os védési mutató van a neve mellett. A legjobb védő Antipin 17 ponttal, őt Yakovlev követi 14 ponttal. Csak úgy megjegyzem, hogy a másik oldalon Voynov 39 ponttal a legjobb védő. Elöl Mpzyakin a legjobb 34 ponttal, őt Rasmussen követi 33 ponttal. Egyáltalán nem meglepő, hogy ők ketten a csapatuk legjobbjai, de a többiek jócskán le vannak maradva tőlük, míg a vendégeknél egy sokkal egységesebb, egyenlő erőkkel felálló támadóegységekről beszélhetünk.

A speciális játékhelyzetekben szinte azonos szinten áll mindkét brigád, ilyen szempontból nem nagyon van differencia. Viszont a Metallurg védelmét jóval gyengébbnek érzem, mint a vendégekét. Nagyon ritka, hogy az Avangard ne kotorjon be két gólt egy meccsen. A Metallurg utolsó 5 meccséből 4-et elveszített, nagy formában nincsenek a hazaiak. Ennek az Omszknak simán kell két gólt lőnie ez ellen a Metallurg ellen, ráadásul az 1.46 egy nagyon jó szorzó erre. Egy duplázós szelvényre nagyobb téttel erősen merem ajánlani.

Metallurg Magnitogorsk - Avangard Omsk: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp