Az olaszok bepótolnak egy mérkőzést ennek a hétnek a közepén. Ez az régebbről elmaradt élvonalbeli összecsapás lenne ez az általam "kinézett" Lazio - Hellas Verona mérkőzés. Azért halasztották el ezt régebben ezt az eredetileg 17. fordulóbeli találkozót, mert a római csapatnak akkor éppen egyéb feladata volt a torinói Juventus elleni Olasz Szuperkupa-döntővel.

Jelenleg az a helyzet, hogy a házigazda római alakulat, az SS Lazio 3. helyezett 49 ponttal, míg a vendég Hellas Verona 9. helyezett 30 ponttal. Az SS Lazio eddigi mérlege: 21 mérkőzésen 15 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség, 52-20-as gólarány; a Hellas Verona mérlege pedig 21 mérkőzésen 8 győzelem, 6 döntetlen, 7 vereség, 26-23-as gólarány. A mostan várható szereplés szempontjából számomra a hazai csapat az érdekesebb, hiszen a római gárda éppen azon művelet közben van, amely révén ebben a szezonban meg akarja szerezni magának az 1-4. helyek valamelyikét és a következő Bajnokok Ligájában való indulási joghoz jusson. Szerintem az 1. helyezésben nem kell gondolkodni, hiszen az várhatóan a Juventus csapatáé lesz, s a bajnoki cím megszerzésében maximum a milánói Inter bírja majd csak valamennyire a lépést tartani vele. Viszont a 2-4. helyekre, vagyis három BL-helyezésre harcban vannak még továbbra is az előbb említett FC Internazionale Milano (51 pont), természetesen az SS Lazio (49 pont), a 39 ponttal 4. helyezett Atalanta Bergamo és a szintén 39 ponttal 5. helyezett AS Roma.

Egyelőre még viszonylag kényelmesnek nevezhető helyezésen van az SS Lazio, mert hiszen 10-10 pont előnye van a mögötte levő együttesek előtt, ám arra is érdemes gondolni, hogy meglehetősen sok forduló van hátra az olasz élvonalbeli bajnokságból és ezért egyelőre még minden megszerezhető pont rengeteget számít a BL-helyekért küzdő csapatoknak. Már csak azért is szükségesek a pontok, mert bármikor "jöhetnek" rosszabb napok és az a 10 pontos pillanatnyi előny nagyon gyorsan elpárologhat.

Természetesen a hazaiak győzelme a tippem, hiszen a római alakulatnak mindhárom pontra nagyon nagy szüksége van. Sőt, azzal az általam remélt hazai sikerrel előrébb léphet a tabellán az SS Lazio. Ugyanis a 3 pont révén éppen a milánói Inter csapata elé kerülhet a 2. helyre. Ráadásul éppen most rendezik a meccset, amikor a hazai pályán amúgy is nagyon jól teljesítő SS Lazio elképesztően jó formában van.

Tipp: győz az SS Lazio.

Lazio - Hellas Verona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp