Rühellek a saját csapatom ellen fogadni, most mégis a Kaposvári Rákóczi újabb vereségét ajánlom. Ezúttal Kisvárdán lépnek pályára a zöld-fehérek, s a tavaszi szezonban még ugyan nyeretlen, 10. pozícióba visszacsúszó hazaiakra kulcsmeccs vár.

Óriási kalaplengetés Waltnerék teljesítménye előtt, hiszen két éve ez a kaposvári keret az NB3-ban játszott. Nem akarta megerősíteni a csapatát a Somogy megyei klub. Nem akart a korábbi csapdába beleesni, nem akart túlkölteni. A magyar valósággal próbál helytállni az együttes, és ezt az évet, inkább a pénzügyi megerősödésre áldozza: növekvő MLSZ kifizetések, több tv-s pénz. Belátta a klub, hogy ugyan ezt a pénzt elkölthetné külföldi játékosokra, de valószínűleg sok esély ebben a 12-es mezőnyben akkor sem lenne a bennmaradásra. Minek vette volna el az élvonalat kiharcoló kerettől az esélyt a bizonyításra/tapasztalatszerzésre/fejődésre egy szezon miatt a szakvezetés. Szerintem bölcs döntést hoztak a kaposváriak, de most el kell viselniük a tök utolsó szerepét. Sajnos nagyon gyengén játszottak a fiúk a Paks ellen szerdán. Pedig a bennmaradás szempontjából talán ez volt az utolsó nagy esély a kapaszkodásra. Mindent elmond a 0:3, egy olyan csapat ellen, aki csak magyar játékosokra épít, hasonló modellben gondolkodik, mint a Rákóczi, csak éppen 15 éve csinálja a projektjét. Szóval úgy kell tekinteni a jelenlegi sereghajtóra, mint aki kb. másfél évtized lemaradásban van az nb1-től, s a tavalyi feljutást is ekkora bravúrként kell kezelni. Látható, hogy a Kaposvárnak ezen a szinten sok a heti két meccs, ráadásul szétutazzák magukat: Miskolc-Kaposvár-Kisvárda…jó kis kanyar. Úgy érzem, hogy a következő hetekben nem tudja majd megközelíteni az élvonal szintjét az újonc.

Roppant fontos bajnoki következik a hazaiak szemszögéből. Nagyon régen még novemberben tudott utoljára győzni a Kisvárda. Az eltelt időszak számokban: négy vereség, egy döntetlen, azaz egy pont 2:7-es gólarány, Magyar Kupa kiesés Pécsett. Visszacsúszott a tabellán a 10. pozícióba Dajka mester együttese, a ZTE csak hárompontnyira van. Hét közben, pont Zalaegerszegen végeztek 1:1-re a „Várketi Vitézek”, s Várda is megírta: ebben az új brazil gyerekben, a Vianában van fantázia! Lőtt is egyet a kék-fehéreknek, de rajta kívül is vannak fegyverek: Grozav végre felhúzhatja majd a góllövő csukát, Bamba, Lucas, és Cukalas pedig szerintem a magyar liga átlagszintje feletti játékos. Csak ki kell tenniük mindent a pályára. Hangsúlyozom, hogy a hazaiak szempontjából létfontosságú a találkozó! Kit verjenek meg, ha nem a Kaposvárt? A Paks az újoncoktól elvett hat pontot, s egyből öt ponttal meglépett a kiesőzónától. A Kisvárdának ebből van most egy…kell nagyon ez újabb három.

Úgy érzem, hogy mindent egy lapra tesz majd fel Révész Attila. Most nem lehet hibázni, mert nagy a tét. Motivált, elszánt Kisvárdára számítok. A Rákóczi a fásultságot, és a szokásos egyéni hibákat hozza majd. Ez a meccs országos egyes!

Kisvarda - Kaposvari Rakoczi FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp