Leginkább azt használhatja ki az ezen az olasz élvonalbeli mérkőzésen házigazda AS Roma, hogy a hétközben bepótolt - és korábbról elmaradt - találkozón pontokat bukott otthon a rivális római alakulat, az SS Lazio. Ugyanis azon a hétközi SS Lazio - Hellas Verona mérkőzésen az történt, hogy a nagyon jó jelenlegi formája ellenére sem bírt győzni hazai pályán az SS Lazio, hanem a 0-0-ás gólnélküli döntetlennel a szerezhető - és a győzelemért járó - 3 pont helyett mindössze csak egyetlen 1 pontot szerzett, 49 pontról 52 pont helyett csak 50 pontig jutott el, s így nem sikerült előrébb lépnie a 3. Helyről. És nem előzte meg az 51 ponttal 2. helyezett FC Internazionale Milano együttesét, hanem azzal a döntetlennel maradt továbbra is a 3. helyen az SS Lazio.

Ez a rivális általi hétközi bukás nagyon jó hír az AS Roma legénysége számára, hiszen amennyiben iparkodnak és győzni bírnak otthon a római játékosok, akkor a 39 ponttal 5. helyezett együttesük közelebb juthat a Serie A legjobb 4 csapata közé kerüléshez és egyúttal a Bajnokok Ligája következő idényében való induláshoz. Ezt tudván úgy döntöttem, hogy ezen a meccsen a hazaiak győzelmére tippelek. Annak ellenére tippelem újra a hazai győzelmet az olaszoknál, hogy már a hétközi SS Lazio - Hellas Verona mérkőzésen is ezt tettem, ám ott végül a kiváló formában levő és általam motiváltabbnak gondolt SS Lazio mégsem bírt győzni hazai pályán, s így én - ismét - akkorát buktam velük együtt, mint az ólajtó.

Ezért - jobb híján - ennél az AS Roma - Bologna mérkőzésnél már megint az van, hogy minőségi tippre törekedek, aztán pedig úgyis az lesz, ami. Majd meglátom. Mindenesetre most azt vélem, hogy a házigazda AS Roma megpróbálja majd kihasználni a riválisa bukását és megpróbálja majd a saját javára fordítani mindezt. Ismétlem: ezt én gondolom most, úgy minőségileg. Aztán pedig - szintén ismétlem - majd végül lesz valami. Én, például, azt remélem, hogy győzni fognak a hazaiak.

Tipp: győz az AS Roma.

Roma - Bologna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp