Úgy döntöttem, hogy ennél a Famalicao - Vitoria Guimaraes portugál élvonalbeli mérkőzésnél arra tippelek, hogy nem kap ki az otthon játszó együttes. Vagyis, pontosabban a dupla esélyt jelentő 1X a tippem.

Ebben a bajnoki szezonban az elvártnál jobbnak nevezhető a Famalicao teljesítménye, mert hiszen a jelenleg 32 ponttal 5. helyezett Vila Nova de Famalicao városbeli csapatot mindössze egyetlen 1 pont választja el a dobogótól és - egyelőre - csakis a rosszabb gólaránya miatt marad le az Európa Liga selejtezőjében való indulást érő 4. helyezésről. Vagyis, elvileg, lenne miért motiváltnak lenniük a hazai együttes játékosainak, hiszen ha nem kapnak ki hazai pályán, akkor akár még az is előfordulhat ennek a bajnokságnak a végén, hogy bajnoki érmet nyernek és/vagy nemzetközi szereplésre feljogosító helyezésen zárnak. Bár jelenleg éppen az a “harci” helyzet van, hogy mostanában az is igaz, hogy ezekben a hetekben nincsen éppen jónak nevezhető formában a házigazda Famalicao. Amelyik csapat a - bármilyen sorozatban zajlott - utóbbi 4 mérkőzésen egyáltalán nem bírt nyerni egy meccset sem és a 4 meccsen összesen szerezhető 12 pont közül mindössze csak 2 pontot érő két döntetlent volt képes "összehozni".

Talán mégis az lehet most a hazaiak szerencséje, hogy a vendég Vitoria Guimaraes még náluk a gyengébb-rosszabb formában van. Amúgy nem lehetne gyenge ellenfél ez a 25 ponttal 7. helyezett Vitoria Guimaraes. Sőt, ez az együttes akár még erősnek is nevezhető ellenfél lehetne a Famalicao számára. Főleg úgy, hogy a tabellán sincsen messze tőle (19 mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen, 6 vereség, 26-22-es gólarány) és gyakran szokik döntetleneket játszani idegenben. Ez utóbbiért is tettem oda a tippemnél a hazai győzelem mellé az ikszet is.

Tipp: hazai győzelem vagy döntetlen.

Famalicão - Vitoria Guimarães: Dupla esély - Dupla esély tipp