Ha Dortmund, akkor ismét papírforma tipp: gólok. Nem is értem, miért adnak még mindig 2.00 körüli oddsot a legalább négy gólra.

Kezdjük először a Borussia-val: Erling Braut Haaland rám cáfolt a legutóbbi mérkőzésen: nem lőtte meg a mesterhármast, csak kettő jött neki össze. Emellett Lucien Favre mester is meghazudtolt: kezdőként rakta be a norvégot. A Werder Bremen elleni DFB-Pokal meccsen újra csere volt, és a második félidőre állt be: lőtt is egy gólt újra. Mégis kikaptak, ami azonban számomra már várható volt. Olyan taktikával nem lehet ugyanis játszani, hogy mindig több gólt lőjünk, mint az ellenfél. A Borussia taktikája jelenleg pedig erre hajaz.

Ha kicsit kielemezzük a Borussia védekezését, akkor láthatjuk, hogy kész életveszély. Roman Burki szerintem nem bravúrkapus, előtte pedig csak három védő van: középen az erősen megkopott gyorsaságú Mats Hummels, bal oldalon a svájci Manuel Akanji, akivel nincs sok probléma, míg jobb oldalon a lengyel Lukasz Piszczek, aki ismét csak nem a leggyorsabb arc. A Werder elleni kupameccsen ráadásul még ezen a hármason is bevariált egyet Lucien Favre: Hummels-t kirakta jobbra. Nagyjából itt halt meg a csapat védekezése, ezért kaptak be könnyen három dugót.

Szóval a Bayer Leverkusen abszolút esélyes a gólszerzésre, szerintem simán benne van a hazai csapatban a legalább két gól. Kevin Volland, az első számú csatáruk pihent a Pokal-ban, tehát ő virgonc lesz. Ellenben Kerim Demirbay, a középpálya motorja a piros lapja miatt eltiltott. Nélküle átszaladhat a Borussia a középpályán, így pedig Haaland-ben szintén ott a két gól, még úgy is, hogy állítólag Marco Reus lesérült. Ő tényleg nagy hiány vendég oldalon, mert kiválóan tudja szöktetni a norvégot a leshatárról, tehát ezért nem mertem ennél bátrabb tippet bevállalni most. Maradt a legalább négy gól.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund: Gólok száma - Felett/alatt tipp