A házigazda manchesteri csapatnak van egy olyan szokása, hogy a kudarcok (pontvesztések: vereségek, döntetlenek) utáni meccseken majdnem mindig alaposan elveri az ellenfeleket. Nyilván, ez amolyan valamiféle "majd megmutatjuk mi nektek, hogy ki az úr az háznál" jellegű erőfitogtatás. Gondolom én. Ugyanis mással nem igazán tudom megmagyarázni azt, hogy a Tottenham elleni 2-2-es döntetlen után 3-1-re nyert a Bournemouth otthonában, majd a Norwich City FC elleni 3-2-es bukta után 8-0-ra alázta meg a Watfordot, majd pedig a Newcastle United elleni 2-2 után azonnal 4-1-re győzött a Burnley otthonában, majd a Manchester United elleni hazai 2-1-es vereség után az Arsenalt idegenben verte 3-0-ra és utána az akkor még 2. helyezett Leicester City FC csapatát is legyőzte 3-1-re. És így tovább. Satöbbi. Satöbbi.

Amennyiben ezúttal is tartani fogja magát a tőle már megszokottakhoz az Manchester City, és tekintettel arra, hogy ezúttal nem az Arsenal vagy a Leicester City FC lesz az ellenfele, hanem a gyengén teljesítő és kiesőhelyen levő West Ham United FC lesz az ellenfele, azt várom és remélem a hazai együttestől, hogy szerezni fog legalább 4 gólt ezen a találkozón.

Amelyikről hiányozni fognak a hazaiaktól a piros lapos ukrán Oleksandr Zinchenko és - várhatóan - a sérült angol válogatott focista Raheem Sterling. Mondjuk, ezek a kimaradások nagyon sok egyéb másik csapatnál problémát jelentenének, ám ez nem igaz a Manchester City csapatára, hiszen ott minőségi cserékkel lehet úgy intézni a dolgokat, hogy ne legyen érezhető az előbb említettek hiányzása.

Viszont a vendégektől Felipe Anderson, Andriy Yarmolenko és Jack Wilshere fognak hiányozni. Vagyis olyan játékosok, akik gólokat készítenek elő és gólokat szereznek. És bizony a londoni csapatánál nem a helyzet van, mint ami ellenfelénél van, hiszen ők nem igazán bírják megfelelő minőségű labdarúgókkal pótolni a hiányzókat.

Tipp: Manchester City 3.5 gól felett.

Manchester City - West Ham: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp