Elérkezett ez az időszak is. Éspedig az, hogy az olasz másodosztályú focibajnokság mezőnyének első felében olyan csapatok vannak, mint a Benevento, a Crotone, a Frosinone, a Pordenone, a La Spezia, a Virtus Entella, a Salernitana és a Cittadella. Természetesen egyáltalán nem ez a dolog jelenti majd a világ végét, ám azért arra mindenképpen jó, szerintem, hogy reális képet mutasson az olasz labdarúgás jelenlegi helyzetéről. És még időben fel lehessen készülni arra, hogy az 51 ponttal toronymagasan listavezető Benevento Calcio alighanem a következő élvonalbeli bajnokság egyik csapata lesz és nemsokára Benevento Calcio - Juventus Torino Serie A-mérkőzést fognak rendezni a Nápolytól mintegy 50 km-re található településen.

Az ezen a Salernitana - Trapani meccsen házigazda Salernitana megtalálható az előbbiekben felsorolt együttesek között, és egészen pontosan a maga 33 pontjával és 7. helyezésével az élvonalba való feljutásért küzdhet majd a rájátszásban. Természetesen tenni is kell még bőven azért, hogy megmaradjon ez a felsőházi osztályozós helyezés, ám erre a dologra éppen ideális lehet ez a mostani, Trapani elleni találkozó. Ugyanis a vendég Trapani jelenleg a bajnoki tabella utolsó előtti helyén van, s az a 19 ponttal elért 19. helyezés nem arról árulkodik, hogy baromira jó csapat lenne.

Sőt, éppen ellenkezőleg, az van, hogy nem csak gyengén teljesít ebben a bajnoki szezonban a csapat, hanem jelenleg még rossz formában is van. Akár úgy is fogalmazhatnék tréfásan, hogy talán éppen ezért az fog történni majd, hogy most kivételesen "csakazértis" meg fog táltosodni a vendégcsapat és félretéve a rosszul teljesítést ezúttal kiválóan fog majd játszani. Csak itt! Csak most! Csak miattam!

Ám én még nem teszem ezt, hanem reménykedek a hazaiak sikerében. Egyelőre!

Tipp: győz a Salernitana.

Salernitana - Trapani: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp