Nagyon remélem, hogy még továbbra is tart a Nottingham Forest együttesének az angol élvonalbeli bajnokság felé tartó menetelése. Főleg azért is remélem ezt, mert hiszen én éppen arra készülök, hogy ezen a Nottingham Forest - Charlton Athletic angol másodosztályú mérkőzésen a hazaiak győzelmére tippeljek. És, természetesen, ezt is teszem majd, még akkor is, ha esőcseppek helyett vénasszonyok fognak potyogni az égből.

Ez a tippem - így, a sportesemény előtt - még egyelőre nem tűnik túl veszélyesnek, sőt, egyáltalán semennyire sem tűnik veszélyesnek, hiszen a hazai csapat a 4. helyen van 55 ponttal (eddigi mérleg: 31 mérkőzésen 15 győzelem, 9 döntetlen, 7 vereség, 43-30-as gólarány), míg a vendégcsapat Charlton Athletic 21. helyezett 33 ponttal (eddigi mérleg: 31 mérkőzésen 8 győzelem, 9 döntetlen, 14 vereség, 40-45-ös gólarány). Igen, tényleg az helyzet, hogy a vendég Charlton Athletic mindössze csak egy helyezéssel van a három kieső helyezés felett. Tehát, elvileg, a tőle kitelő módon valamennyire a Charlton Athletic is fog "hajtani", hiszen talán az is az egyik főbb célja, hogy elkerüljön a kiesés közeléből és ne fenyegesse továbbra is a csapatot a harmadosztályba való zuhanás lehetősége.

Az élvonalba igyekvő házigazda együttesnek azért (is) lehetne fontosabb ez a találkozó, mert a jelenleg az 55 pontjával 4. helyezett Nottingham Forest egy újabb hazai győzelem esetén - pontosabban: a Charlton Athletic elleni hazai győzelem esetén - és némi szerencsével olyan számára roppant szerencsés helyzetbe kerülhetne, hogy egészen a 2. helyezésig léphetne előre. Azért a helyért pedig már igenis megéri küzdeni, hiszen az a 2. helyezés osztályozó nélküli egyenes feljutást tesz lesz lehetővé. Három csapat van a tabellán a Nottingham Forest előtt, név szerint az 59 ponttal listavezető West Bromwich Albion FC, az 55 ponttal 2. helyezett Leeds United FC és a szintén 55 ponttal 3. helyezett Fulham FC. Utánuk következik 54 ponttal a 4. helyen a Nottingham Forest. Az éllovassal nem érdemes foglalkozni, viszont a másik két dobogós alakulat egyaránt idegenben fog játszani ebben a fordulóban, Brentford - Leeds United és Millwall - Fulham, s ha lesz egy kis szerencséje a nottinghami csapatnak, akkor akár még ezen forduló után dobogós helyezett lehet.

Ezért talán megéri küzdeni. Talán!

Tipp: győz a Nottingham Forest.

Nottingham Forest - Charlton Athletic: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp