Néztem ezt az odds párosítást, próbáltam rájönni, hogy Marticnak miért ilyen magas a szorzója, azonban nem sikerült megtalálnom az okát. Így nincs más választás, mint megfogadni ezt a meccset a thaiföldi Hua Hin torna első köréből.

Xiyu Wang a négy főtáblás Wang közül a 3-4. számű Xinyuval (aki Lianggal játszik) egy szinten. Mindketten 18 évesek, magasak (1,81-182 cm) és az erős ütésekre és szervákra támaszkodnak. Viszont az áttörés még egyikük esetében sem volt meg és óriási meglepetés lenne, ha Xiyu búcsúztatná Marticot. Ez egy jó match-up Marticnak, mivel hasonló a teniszük, viszont a horvát mindenben jobb és magasabb szinten űzi a teniszt. Wang eredményeit gyorsan átnézve, amit hiányolok azok a meglepetés győzelmek - ami most is kellene tőle. Egyedül Peterson tavalyi győzelme sorolható ide, azonban a svéd is éppenhogy befér a ranglista 50-be. Általában sima két szettes vereségek top 100-as játékosoktól és ez nagy különbség lehet kedd délben is.

Martic tavalyi év végén (nagy) meglepetésre edzőt váltott. Kuriózum volt a partnersége Sandra Zaniewskával, aki nem elég, hogy nő volt, még fiatalabb is a horvátnál. Emellett ami fontosabb, hogy eredményesek is voltak együtt és a lengyel edzővel egészen a világ élvonalába repültek. Őt Martijn Bok váltotta és eddig a sikerek kerülik a párost idén. Viszont tegyük hozzá, hogy Martic a legnagyobb tornák főtábláin játszik, míg Wang a múlt héten egy 25 ezres torna első körében esett ki a 37 éves Namigata ellen. Marticnak egyébként ez a torna nagy lehetőség a menetelésre és akár a végső sikerre is. A túloldalon van mind Svitolina, mind Qiang Wang, így tehát a döntőig minden meccsen óriási esélyes lesz. Csúnya lenne, ha csak azért utazott volna el Thaiföldre, hogy Xiyu Wang kiejtse őt az első körben.

Xiyu Wang - Martic, Petra: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp