Ha már ennyi mérkőzés tárul elénk, akkor szemezgessünk tovább egy kicsit a kínálatból. Az utóbbi időben a Flyers is begyújtotta a rakétákat rendesen. Az utolsó 10 meccsükből csak 3 alkalommal kaptak ki, az utolsó 5 meccsen 20 gólt lőttek. A Devils elleni 0-5-ös vereséget ne is nézzük, az nagyon nagy zakó volt. Gostisbehere és Hart nagyon kéne vissza ebbe a csapatba, emlékezzünk csak vissza Hart Chicago elleni brutális védésére (ami talán az év egyik legnagyobb védése is egyben. Mivel Hart nincs, így Elliott fogja védeni a kaput, aki ugyanúgy tudja a 90% körüli mutatót. Couturier és Konecny nagyot mennek az idén, meglepő is hogy nem Giroux vagy Voracek áll a házi pontverseny élén, de azért ők is ott loholnak Konecnyék nyakán.

Azt nem mondhatni, hogy az Islanders rossz formában lenne, főleg miután ma hajnalban megverték a Washingtont. Érdekesség, hogy itt is van egy Sebastian Aho, de ez nem az az Aho, az Islanderses az svéd, a mindenki Aho-ja meg finn. Brock Nelson nagyot megy idén az Islandersben, 45 pontjával vezeti is a házi pontversenyt holtversenyben Barzallal. Őket Bailey követi 35 ponttal, majd Beauvillier 34 ponttal. Eberle és Brassard nem mennek olyan nagyot, a védelemben pedig pont az a Pulock a legjobb, aki szerintem még nem fog tudni visszatérni a mai meccsen. Kapuban Varlamov és Greiss sem rossz, úgy mondanám, hogy a két csapat 4 kapusa kb. ugyanazon a szinten van jelenleg, nincs olyan aki kiemelkedne.

Az emberelőnyökben és az emberhátrányos védekezésben is szinte majdnem pontosan megegyezik a két csapat mutatója. Viszont a hajnali Washington elleni siker azért vett ki a hazaiakból, többet is lőttek kapura mint a Caps. Azonban a legfontosabb érv az, hogy a Philly olyan meggyőző teljesítményt nyújt az utóbbi időben, hogy nagyon nagy meglepetés lenne, ha nem lőne 3 gólt az Islandersnek. Még az 5.5 gól fölé is simán ütőképes opció egy nagyobb téttel.

New York Islanders - Philadelphia Flyers: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp