Xiyu Wanggal szépen belenyúltam a darázsfészekbe. Még top 50-est sem vert, erre Marticot két sima szettben, kapott brék nélkül nullázta le, mindezt úgy, hogy a horvát nem is játszott rosszul. Könnyen lehet, hogy Xiyu Wang még életében nem volt ennyire jó formában, így most nyomni kell a 18 éves kínait. Másrészről érdemes lesz nézni Martic kapcsolatát új edzőjével, Martijn Bokkal, mivel a holland edző semmit sem tudott hozzáadni Petra játékához. Ez a szezon későbbi részében még érdekes lehet, könnyen lehet, hogy Martic visszakerül szépen oda, ahol a Wisniewska előtti érában volt.

De maradjunk most Xiyu Wangnál. A kínai egy game-et sem vesztett a saját adogatási mögött, ami női mezőnyben bárki ellen szép teljesítmény, pláne úgy, hogy egy ennyivel magasabban rangsorolt játékos ellen hozta ezt össze. Gyilkos szervákat ütött, míg labdamenetek között irtózatosan kevés hibát vétett. A szettenkénti egy-egy break így elegendő volt számára, míg a breakek hárításánál sem ingott meg. Az előző írásban említettem a 37 éves Namigata elleni múlt heti kudarcát. Úgy vélem, az a 25 ezres torna csak arra kellett neki, hogy szokja thaiföldi közeget és most jött el neki a showtime ideje.

Barbara Haas ezzel szemben végig maga alatt vágta a fát Muramatsu ellen. A japán ellen ütött 12 kettős hibát és oda-vissza sok volt a break (6-5). Ez nem fog neki beleférni Wang ellen, akinek a kikezdhetetlen adogatásai sokat számíthatnak majd. Haas egyébként inkább salak specialista és az időjárás sem kedvezhet az osztráknak. Raádásul egyáltan nem mutatott kimagasló formát a japán ellen az első körben, így pedig a sima veresége prognosztizálható. A -3,5 game-hez elég egy-egy brék a két szettben, így emellé tenném le a voksomat a második körös meccsek közül.

Haas, Barbara - Xiyu Wang: Játék hendikeppel - Hendikep tipp