Ugyan Iker Muniain piros lapot kapott a spanyol élvonalbeli focibajnokság elmúlt hétvégi baszk rangadóján (Real Sociedad - Athletic Bilbao 2-1) és így kiállították a csávót, ám ő ennek ellenére játszhat majd ezen a találkozón, mert hiszen ez mostan nem spanyol bajnoki lesz, hanem spanyol kupameccs lesz. Vagyis Copa del Rey-találkozó lesz ez meccs, s minden továbbiak nélkül szerepelhet majd Iker Muniain. Persze, csakis abban az esetben játszhat, ha az edzője is akarja. Ám valószínűnek tartom, hogy játszani fog. És hozzá hasonlóan Inaki Williams is szerepelni fog a hazaiaknál. Hiszen mégis a Spanyol Kupa elődöntőjéről van szó ennél a találkozónál és a baszkok valamiért nagyon szeretnek spanyol kupákat nyerni. Sőt, szerintem - többek között - még Dani Garcia, Inigo Cordoba és Raul Garcia is játszani fognak a hazaiaknál.

Hiányozni fognak: Oscar De Marcos a hazaiaknál, illetve Quini, a kolumbiai Neyder Lozano, Fede Vico, Angel Montoro és Alex Martinez a vendégeknél.

Ezt az utóbbit – mármint a hiányzók felsorolásának előttit - azért talán inkább múlt időben kellett volna fogalmaznom, mert az tényleg igaz, hogy az Athletic Bilbao előszeretettel nyeri a Spanyol Kupákat és ezekkel a Spanyol Kupa-sikerekkel ezen a téren a második közvetlenül a 30 trófeával rendelkező FC Barcelona mögött és a 19 trófeával rendelkező Real Madrid előtt, ám azért az is igaz, hogy az Athletic Bilbao legutóbb eléggé régen, egészen pontosan 1984-ben nyert Spanyol Kupát. Az pedig nem mostanában volt.

Éppen ezért azt gondolom, hogy mivel amikor az Athletic Bilbao a Spanyol Kupa-győzelem közelébe kerül, akkor mindent meg is tesz azért, hogy baszk focicsapatként Spanyol Kupát nyerjen, szerintem ezúttal is így fog cselekedni. Főleg azt tudván, hogy egy másik baszk csapat, a Real Sociedad lehet az ellenfele a döntőben.

Tipp: győz az Athletic Bilbao.

Athletic Club Bilbao - Granada CF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp