A Los Angeles Kings otthonába látogat hajnalban a Calgary Flames. Sok jóval nem kecsegtet ez a meccs a hazaiak számára. A Kings jelenleg a liga sereghajtói között áll, és nem is úgy néz ki, hogy idén elmozdul onnan. A 183 kapott gól még nem is lenne olyan sok a hazaiak részéről, de a 137 lőtt az borzalmasan kevés. Összehasonlításképpen a főcsoport 2. helyén álló Avalanche már 200 lőtt gólnál jár úgy, hogy 2 mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig. Akin senki nem múlik, az Anze Kopitar. A szlovének büszkesége 57 meccsen 47 pontot szerzett, ami bárhol megállná a helyét, de gyakorlatilag ennyi. Iafallo 32 pontot, Toffoli 30 pontot szerzett eddig, ami jónak semmiképp sem mondható, Brown a 25 pontot sem éri el. Carter is csak 25 pontos, Kempe 23. A védelemből Doughty a legjobb 28 ponttal, de ő sincs túl jó formában, igazság szerint az egész védelem úgy kuka ahogy van. Kapusposzton sem jobb a helyzet, Quick a 90%-ot sem éri el több mint 3-as bekapott átlaggal meccsenként, Petersen eddig 1 meccsen védett, ő is bekapott 3 gólt, akárcsak Quick átlaga.

A vendég részről már jóval rózsásabb a helyzet. A főcsoport 6. helyén áll a Flames, és bár még sok van hátra, szerintem nem fognak kiesni a rájátszásból. A védelemből Hamonic és Giordano kidőlt nemrég, de még így sem rossz azért a Flames. Főleg a csatársorokat illetően. Gaudreu az egyik legjobb kezű játékos az egész ligában véleményem szerint. Tkachuk is óriási formában van idén, 45 ponttal holtversenyben vezeti a házi pontversenyt Gaudreauval. Lindholm és Monahan is már több mint 40 pontot ért el, Milan Lucic pedig volt csapata ellen bizonyíthat majd hajnalban. Kapuban Talbot és Rittich is jobban véd idén, mint bármelyik hálóőr a hazai oldalon. Emberelőnyben és emberhátrányban is jobb a Flames a Kingsnél.

Az utolsó 5 meccsén 7 gólt lőtt a Kings, ami borzalom, már már Detroit mélységekben járnak (vagyis mégsem, mert a Detroit pár napja megverte a Bostont). Ezzel szemben a Flames az utolsó 2 meccsén 12 gólt akasztott be. A Kings az utolsó 10 meccséből csak 1 alkalommal nyert, akkor is csak hosszabbítás után a Coyotes ellen. Általában mindig ilyen szériák után égnek le a tippjeim, de valahogy az az érzésem, hogy ma ismét nagy zakót kapnak Los Angelesben. Bátrabbak akár még hendivel is rápróbálhatnak, a Flames jelenleg (sajnos) minden téren jobb, mint a Los Angeles Kings.

Los Angeles Kings - Calgary Flames: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp