Tegnap írtam a Copa del Rey első elődöntőjéhez (Athletic Club Bilbao - Granada CF), ma pedig írok a Spanyol Kupa másik elődöntőjéhez is (Real Sociedad - Mirandes). Hiszen nem mindennapos dolog elé néznek Spanyolországban, s ezért úgy vélekedek, hogy ezt a ritka alkalmat megfelelően próbálják majd megünnepelni a csapatok. Vagy legalábbis a baszk focicsapatok. Ugyanis az a helyzet várható, hogy nemsokára majd akár két baszk focicsapat játszhat a Spanyol Kupa döntőjében. Nem tudom, hogy volt-e már valaha ilyesmi, ám abban teljesen biztos vagyok, hogy ez nagyon ritka dolog és nemsokára éppen ilyennek lehetünk szemtanúi. Persze, ha úgy alakulnak a dolgok. Szóval: ha! Ám én abban teljesen biztos vagyok, hogy ezek a baszk focicsapatok úgy akarják, hogy alakuljanak a dolgok. Főleg azért is, mert ez bizony hatalmas elégtételt jelenthet a baszkok számára a spanyolok elleni "harcban".

Az lenne tehát a tippem erre a Real Sociedad - Mirandes Copa del Rey-elődöntőre, hogy a hazaiak úgy fognak játszani, mintha az életükért játszanának, s így bizony simán győzni is fognak. Ráadásul még az is van, hogy a Real Sociedad jó formában van és élvonalbeli együttes, miközben pedig a vendég Mirandes a spanyol másodosztály középmezőnyének közepén található.

Kimaradók: a piros lapos eltiltott Andoni Gorosabel, Asier Illarramendi, Diego Llorente és David Zurutuza a hazaiaknál, illetve Enric Franquesa a vendégeknél. Az kétségtelen, hogy - például - Asier Illarramendi és Diego Llorente fontos hiányzók lehetnek a házigazdáknál, ám én mégis úgy vélem, hogy a svéd Alexander Isak, Mikel Oyarzabal, a norvég Martin Ödegaard, a belga Adnan Januzaj, és az egykori Arsenal-focista Nacho Monreal majd megfelelően bírják őket pótolni. Főleg a sokak által nemrégiben még "csodagyereknek" tartott Martin Ödegaard.

Nagyon bízom abban, hogy a házigazda baszkok tényleg be akarnak jutni a Spanyol Kupa-döntőjébe, pluszban pedig látszani fog a két csapat közötti osztálykülönbség is, s így nem lesznek problémai a hazai együttesnek.

Tipp: győz a Real Sociedad.

Real Sociedad - Mirandés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp