A házigazda kolozsváriak győzelmére tippelek. Elvileg ennek az eredménynek kellene lennie ennek a CFR Cluj - Viitorul Constanta román élvonalbeli mérkőzésnek a végén, ám - sajnos - bizonyos okok miatt, amelyeknek abszolút semmi közük nincsen a labdarúgáshoz, az általam eredetileg kigondolthoz képest totál minimálisra "veszem" a tétet. Szerencsére vagy sajnos, nézőpont kérdése, hogy kik honnan nézelődnek, az a helyzet van, hogy a román élvonalbeli bajnokság egyik magyar csapata, a Kolozsvári Vasutas (a másik, ugyebár, a sepsiszentgyögyi alakulat, a Sepsi OSK) már 5 pont előnnyel vezeti a bajnokságot, és innentől kezdve én már képesnek tartom bármire a bukaresti szövetségi vezérkart. Például "tévedhetnek" a játékvezetők valamelyik lesnél a vendégek javára (nem látják meg, elnézik, stb.) vagy egy vitatottabbnak tűnő esetnél 11-est ítélnek a konstancaiak javára, satöbbi, satöbbi. Végtelen a "hibázási" lehetőségek tárháza.

És, persze, azért a fentebbiek mellett még az is benne van a pakliban, hogy a hazai gárda most megsegíti a nehéz helyzetben levő konstancai alakulatot. Ugyanis az utóbbi években többször is az történt, hogy a vendég Viitorul Constanta pontot vagy pontokat rabolt a kolozsváriak riválisától (FCSB) és közben vereségeket szenvedett a kolozsváriaktól. Vagyis, máshogyan fogalmazva, segített nekik. Várható, hogy ezeket a "megsegítéseket" előbb-utóbb viszonozni fogja a kolozsvári csapat. Jelenleg pedig nagyon nehéz helyzetben van a 38 ponttal 6. helyezett Viitorul Constanta. Amelyik együttes mindössze egyetlen 1 pontra van attól, hogy nemsokára ne a felsőházban, hanem az alsóházban szerepeljen a rájátszásban. Vagyis pontosan itt van a lehetőség a viszonzásra.

Ezért aztán az van, szerintem, hogy találhatok én ki bármit-akármit, mert ha az van, hogy segítenek a kolozsváriak, akkor nem fognak nyerni, ha pedig "tévedni" fognak a bírók, akkor sem fognak nyerni. Mert amúgy tutira nyernének vagy nyernek, hiszen jobbak az ellenfélnél.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

CFR Cluj - Viitorul Constanța: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp