Van kilátás kiélezett és küzdelmes meccsre ezen a Bologna - Genoa olasz élvonalbeli bajnoki találkozón, hiszen mindkét együttes olyan helyezéseken van jelenleg, ahol bizony kellenének az újabb pontok a feleknek. Ugyanis a házigazda Bologna 33 ponttal a 7. helyen van (mérlege: 23 mérkőzésen 9 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség, 37-36-os gólarány) és mindössze csak 1 pontra van az Európa Liga-selejtezős 6. helytől, miközben a 19 pontos 18. helyezett Genoa (mérlege: 23 mérkőzésen 4 győzelem, 7 döntetlen, 12 vereség, 24-43-as gólarány) kiesést jelentő helyezésen van. Vagyis az otthoni csapatnak azért kell "hajtania", hogy a nemzetközi kupák egyikében szerepelhessen a következő idényben, míg a vendégeknek azért kell küzdeniük, hogy elkerüljék a kiesést és a következő szezonban is élvonalbeli együttes lehessenek. Azaz: eltérő célok és eltérő remények. Ami közös: egyik csapat játékosai sem lazsálhatnak és mindkét csapatnak "hajtania" kell.

Ilyen esetekben gyakran az szokik történni, hogy a kevesebbet hibázó együttes bír győzni. Amennyiben ez a csapat a Bologna lesz, akkor nyertes lesz a hazai győzelemre "tett" tippem. Vagyis úgymond minőségivé fog válni ez a mostani tippem, hiszen a hazai győzelem akkor már azt is fogja jelenteni erről a tippről, hogy a jelenleg általam minőséginek gondolt tipp akkor ténylegesen is minőségi tipp lesz, mert hiszen volt olyan mázlim, hogy a Bologna győzelmével nyertessé változott a tippem. Ha pedig a Genoa döntetlent fog játszani vagy győzni bír idegenben, akkor arról lehet szó, hogy nem akarnak kiesni az élvonalból. Vagy bundáztak. Vagy is-is.

Hiányozni fognak a Bologna - Genoa mérkőzésről: Gary Medel, Federico Santander, Mitchell Dijks, Ladislav Krejci és Nicola Sansone a hazai csapatból, illetve az eltiltott Cristian Romero, Paolo Ghiglione és Lukas Lerager a vendégektől. Számomra lényegesnek számít, hogy a hazai csapat jelenleg jobb formában van, mint a Genoa, viszont az az információ még többet jelent, hogy ugyan már 23 forduló telt el az olasz élvonalbeli bajnokságból, de a Genoa eddig még ennyi fordulóban sem bírt egyetlen 1-szer sem nyerni idegenben. Ezzel pedig a Serie A egyetlen olyan csapata, amelyik sohasem bírt nyerni idegenben. Pluszban még az is van, hogy az eddigi kinti meccsein összesen 6 gól szerzett. Csak!

Tipp: győz a Bologna.

Bologna - Genoa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp