A pénteki napon borult a maradék papírforma is, miután Svitolina és Qiang Wang is búcsúzott a küzdelmektől. Egyedül Linette maradt az esélyesek közül, akinek jó esélye van a tornagyőzelemre is.

Tigről már akartam írni korábban is, de olyan elfuserált oddsokat kapott az előző két körben, hogy addig vártam vele, míg végül veretnem kell. Tavaly tért vissza egy sérülés + szülés kombóból és folyamatosan nyomul felfelé. 105. a ranglistán, de bőven százas tenisze van és nagy meglepetés lenne, ha a Roland Garroson nem lenne alanyi jogon már főtáblás, miután áprilisig védeni való pontja sincs. Kemény pályán és salakon érzi jól magát a román és az edzője a férje, míg a kislányukat is cipelik a legtöbb esetben magukkal, így most igazából egy családi vakáción vannak Thaiföldön - és közben igen jól keresnek. Az előző héten egy kisebb thaiföldi ITF tornán döntőzött a román, míg eddig szépen menetel Hua Hinben. Verte a két nagynevű kínait: Yafan Wangot és Saisai Zhenget, míg közte a teljesen outsider You-t. Utóbbiről kár is beszélni, azonban a másik két meccsről lehet. Wang tenisze és tudása hasonló Linette-hez, így akár kockázatos is lenne a tipp. Az viszont nagy különbség, hogy Linette jóval nagyobb formában érkezett ide a tornára, mint Wang. Emellett az egy végletekig kiélezett meccs volt (6-1, 1-6, 7-6), aminek a vége könnyen alakulhatott volna másképpen is. A Zheng elleni győzelemnél viszont már nem ez a helyzet, mivel a román könnyedén behúzta (6-4, 6-2) a bukik jóslása ellenére. Igazából, Zhengről nem tudtuk, hogy milyen formában van, mert két teljesen noname játékost vert előtte. Picit ez is a probléma ezzel a tornával, hogy sok az olyan játékos, aki egyáltalán nem WTA szint és nem tudod az ellenük érvényesülő győzelmeket hova rakni. Zheng ennek itta meg a levét, mikor az első olyan játékossal találkozott, aki képességei és formája alapján a jobbak közé tartozik itt Thaiföldön.

De akkor miért Linette felé mennék el? Szerintem a tábla alsó felén két jó formában lévő játékos van/volt. Az egyik Linette a másik pedig Xiyu Wang volt, egészen addig míg Linette nem ejtette ki. Az ő teniszük kedvenc borítása a kemény pálya és mindketten tudnak támaszkodni erős szervájukra és nyerőikre. Ez az a két pont, amivel Tig fölé lehet emelkedni. Ezt megtehette volna Yafan Wang is az első körben, viszont ő nyerők helyett ki nem kényszerített hibákat ütött. Linette ezt nem tette meg nagy számban Peng és X. Wang ellen sem, így túljutott a kínai pároson. Kis szerencséje azért volt a lengyelnek, mivel Wang első szervája (aminek köszönhette sikerét Petra Martic ellen és a Linette elleni első játszmában) szétesett a második - harmadik szettre, így pedig könnyen brékelhetővé vált és tudta Linette megfordítani a meccset. Ha ez nem történik meg, akkor most Wangot preferálnám Tig ellen, tehát túl nagy jelentősége számunkra most nincs.

Tehát ez egy jó match-up egy jó formában lévő nagy ütőnek és Linette ilyen. Tig látványosan szenved ezen játékosok ellen, érdemes csak megnézni milyen eredményeket ért el visszatérése óta. A bukaresti (salak) döntőben Rybakina mosta le, majd Szöulban (és Wimbledonban) Badosa. Ráadásul Linette-nek nagyon fekszik ez a pálya: tavaly csak a későbbi győztes - és szintén óriási ütőerővel rendelkező - Dayana Yastremska tudta őt megverni. Elnézve a versenyben lévők képességeit, itt tornagyőzelmet kellene neki ünnepelnie.

Tig, Patricia Maria - Linette, Magda: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp