Na most őszintén, ezt a szorzót érti valaki? Fogalmam sincs, hogy jött ki (régi matektanárom midig azt mondta, csak az egér jön ki az egérlyukból :D), de hogy nem értem a Vidi-gól szorzóját, az tuti. Szerintem übervalue, nálam 1,25-1.30 között lenne reálisan!

Ha csak a két csapat utolsó 10 egymás elleni találkozóit vizsgáljuk (Bajnokik és kupameccsek), azt látjuk, hogy az utolsó 10 találkozójuk közül volt egy 0-0-ás remi, a többi meccsen a Vidi minimum egy gólt mindig lőtt. Az utolsó 10 randijukat nézve a Vidi minimum egyszer megmarta az FTC-t.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a tényt, itt a remi a Fradinak jobb eredmény. A ferencvárosiak így konzerválnák meglévő előnyüket, és van még két pótolandó meccsük, ahonnan lehetne csipegetni. Szóval én nem csak alibi focit várok a Viditől, ha itt a Fehérvár kikap, valószínűleg el is dől a bajnokság. Szóval a Fradi fura érzések között készül, mert ugye otthon ha nyer, akkor kb bajnok, de nem rossz az iksz, közben a szurkolókat is ki kéne szolgálni, ez nem jó. Ez zavart okoz a fejekben.

A Vidinél Nikolic Nemanja érkezésével talán sikerült hozni egy olyan támadót (vissza), aki gólérzékeny, ismeri a hazai viszonyokat, és a szíve is helyén van. Niko nem egy bivaly, nem is túl gyors, csak jókor van jó helyen, és azért használja a fejét is. Persze tény, őt azért helyzetbe kell hozni, de a Vidinél megvannak azok a spílerek a középpályán, vagy akár a védelem szélein, akik ezt megteszik majd.

A Fradi védelmében benne van a hibafaktor, még az EL-meccseken is azt éreztem, hogy Rebrov próbálja a modern focit erőltetni, amolyan Barcásan apró passzokkal felépíteni a támadásokat, de a legtöbb meccsen 1-2 ordas hiba előjön, és csak az ellenfél csatárán múlik, -vagy Dibuszon- hogy a 100%-os ziccer góllá érik-e.

Aztán, ha konspirálunk, és mondjuk úgy véljük, hogy fent picit megpróbálják érdekessé tenni a bajnokságot, akkor ez is egy indok a Vidi gólja mellett. De megjegyzem, nem erre alapozok. Arra, hogy az FTC azért sebezhető hátul, a Vidi meg alapvetően egy elég jó csapat. Én úgy vélem, a M'kövesd elleni Vidi-kezdő áll most is össze, és semmi sem menti meg a Fradit a kapott góltól.

Ha megnézzük, a Honvéd itt a legutóbbi meccsen csak arra ment, hogy 0-0-lal kihúzza, a Paks meg elég lerobbant állapotban volt/van. De a Várda bevert egy szöget, előtte meg kiesőjelöltek, olyan csapatok, mint a Puskás vagy a ZTE lőttek kettőt-kettőt, hát akkor a Vidi pont nem talál be?

Ferencváros - MOL Fehérvár: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp