A Honvédnak a nevében is benne van, hogy 'véd', szóval elég jól védekező csapat. A célfoci a Honvéd sajátja, és épp mikor mi a cél... A jobb csapatok ellen a cél mindig a remi, és ha megnézzük, például egy FTC ellen kétszer is lehozta a 0-0. Tény, a Honvéd nem is akart támadni, de kétszer 90 percet kihúzott az FTC ellen.

Nyílván más a 'cél' amikor a Kispest Honvéd Kaposvárra utazik. Egyértelmű, hogy a védekezés mindennek az alapja, és ez a Honvédnál rendben van. Lovricék állják a sarat, és azért mostanában a Kaposvártól picit erősebb csapatokkal találkoztak az NBI-ben Csupa-csupa élmenő, Fradi, Vidi, Mezőkövesd... mind dobogós. Oda vágyik a Honvéd is, és erre megvan az esély, mert a nehéz meccseket letudta, lehet hozni a 3 pontokat a 'kötelezőkön'. Jön a Kaposvár, majd Puskás otthon, DVTK otthon, Paks majd Kisvárda, hozható meccsek.

Mivel a Kispest alapvetően stabil, így én a győzelmét nem is vitatom. Megkockáztatom a hendis sikert is, hisz a Rákóczinak nincs veszíteni valója. Disztlék is azt mondják a játékosoknak, hogy élvezzék a focit, és ebből láttunk valamit Kisvárdán. Lehet, hogy bundának tűnik az 5-3, de ha egy csapat felvállalja a nyílt focit, ha mer játszani, és a helyzetekből gólok születnek, nincs ott semmi bunda, csupán hajlandóság a játékra.

Simán lehet, hogy a Kispest ellen is hasonló felfogásban lép pályára a Kaposvár, veszíteni nem veszíthet. Viszont az megint más kérdés, hogy a Honvéd védekezését hogy törik fel, és hogy állítják meg a piros-feketék kontráit, de féltem a Kaposvárt rögzített szituációknál is. Nagyon fizikális csapat a Honvéd, például ahogy egy Vidi vagy Fradi ellen védekező oldalon minden párharcot megnyer a levegőben, egy ilyen meccset több párharcot nyer majd az ellenfél kapuja előtt. Lovricnak és Kambernek sincs még gólja, akár ma lehet is, de azért is kellemetlen Sannino csapata, mert egyszerre tud gyors lenni és kemény. Fizikálisabb, gyorsabb és agresszívebb együttes a Honvéd, meglepődnék, ha nem nyerne. Aztán ha a Kaposvár megint kinyílik, mint legutóbbi bajnokiján Kisvárdán, könnyen lehet majd az 0-1-ből 0-2 meg 0-3.

Lanzafame a következő kupameccsről el van tiltva, most mindent beleadhat a Kaposvár ellen.

Kaposvari Rakoczi FC - Budapest Honvéd FC: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp