Ezt a bukmékerek által a hazaiak győzelmére ajánlott triplázós szorzót nem "hagyom ki" erre a Balikesirspor - Istanbulspor török másodosztályú mérkőzésre. Pláne meg úgy nem "hagyom ki", hogy a hazaiak még ráadásul legalább 45-50 százalékban esélyesek a sikerre. Szerintem. Természetesen nem viszem majd túlzásba egyáltalán semennyit a tét nagyságát, ám, persze, ettől függetlenül azért most még minőséginek minősíthetem ezt a tippemet.

Ezeknél a csapatoknál jelenleg éppen az van, hogy a házigazdák a mezőny közepén vannak (28 pont és 10. helyezés a 21 mérkőzésen 7 győzelem, 7 döntetlen, 7 vereség, 21-20-as gólaránnyal), miközben a 23 ponttal 14. helyezett vendégek két helyezéssel vannak a kiesés felett (20 mérkőzésen 5 győzelem, 8 döntetlen, 7 vereség, 29-29-es gólarány). Egymás közelében vannak a csapatok és pontosan annyi pont választja el őket egymástól, mint a vendégcsapatot a kieséstől: 5 pont. Tehát helycsere – egyelőre - nem lesz, s az isztambuli gárdának attól sem kell félnie, hogy egy esetleges vereség esetén lejjebb fog zuhanni a tabellán. Mert hiszen nem fog.

Ellenben még az is van, hogy a házigazda balikesiri együttes egy otthoni győzelem esetén az élvonalba való feljutást érő helyezések közvetlen közelébe kerülhet. Ezt a pozíciót, szerintem, képes elérni a hazai csapat, s ráadásul olyan riválisokat előzhet meg, akiknél picivel jobb csapat vagy minimum egyenrangú ellenfél velük. Az az igazság, hogy ez a Balikesirspor - Istanbulspor találkozóra való fogadás részemről semmi más, mint egyszerűen egy olyan elgondolás és hátha "bejön" a dolog. Semmi több. Szóval csakis amolyan "próba-szerencse" dolognak érdemes tekinteni.

Annyi azért a tippem mellett "szól", hogy a Balikesirspor némileg jobb formában van mostanában, mint ellenfele, az Istanbulspor. Pluszban pedig még az is van, hogy a most otthon játszó csapat általában jobban szokik szerepelni a saját szurkolói előtt, míg a vendégcsapat általában gyengén teljesít idegenben. Ja, és a hazaiaknál szerepelni fog a régebben Magyarországon játszó (Kecskeméti TE, Újpest FC) Közép-afrikai Köztársaságbeli Foxi Kethevoama is!

Tipp: győz a Balikesirspor.

Balikesirspor - Istanbulspor: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp