Lesznek ám bőven kimaradók: a macedón Adis Jahovic, a cseh Ondrej Celustka, az argentin Gustavo Blanco Leschuk, Bahadir Ozturk, Nazim Sangare, Veysel Sari, Salih Dursun és Yekta Kurtulus a hazaiaknál, illetve az eltiltott bosnyák Haris Hajradinovic, a koszovói albán származású svéd állampogár Loret Sadiku, a cseh David Pavelka és a guineai Bangaly-Fode Koita a vendégeknél. Ez, akárhogyan is nézem, összesen 12 játékos hiányzását jelenti. Ám talán az nem is jelent túl nagy problémát a házigazdáknál, hogy hiányozni fognak Adis Jahovic és Gustavo Blanco Leschuk, hiszen így szinte biztosan fog játszani az Antalyaspor kiöregedőben levő 34 éves világklasszisa, a "fénykorában" a Bayern München, a londoni Arsenal, a milánói Internazionale és az isztambuli Galatasaray csapataiban “gólgyáros" lengyel származású német világbajnok és kétszeres vb-bronzérmes, valamint Európa-bajnoki ezüstérmes és EB-bronzérmes Lukas Podolski. (Kis kiegészítő: a német "gólzsák" ahhoz a japán Vissel Kobe csapatához ment "levezetni", ahol játszanak - többek között - a spanyol Andres Iniesta és a szintén spanyol David Villa is. Onnan igazolta vissza Európába Lukas Podolskit az Antalyaspor.)

Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy ilyesmihez folyamodott a török Antalyaspor együttese és Lukas Podolskit még azelőtt "visszahozta" Európába, mielőtt a németek világbajnok csatára befejezte volna pályafutását. Szóval nem meglepő ez a "lépés", ugyanis hatalmas gondban van az Antalyaspor, s a klub vezetői abban reménykednek, hogy Lukas Podolski segíteni fog a csapatnak az élvonalban maradni.

Ez az Antalyaspor - Kasimpasa török élvonalbeli mérkőzés kimondottan amolyan "hatpontos" meccs lesz és, persze, százszázalékosan kiesési rangadó. Hiszen a 18 csapatos török Süper Lig 16. helyén van az Antalyaspor, míg az ellenfél Kasimpasa közvetlenül mögötte van a tabellán, a 17. helyen. Ráadásul még a két csapat közötti pontkülönbség is nagyon kevés, mindössze 3 pont (Antalyaspor 19 pont, Kasimpasa 16 pont). És még ráadásabbul az is van, hogy a két csapat gólaránya tökéletesen azonos és mindkettőnél -18 gól a gólkülönbség. Magyarán ezt azt is jelenti, hogy ha nyerni bír idegenben a Kasimpasa, akkor bizony helycsere lesz a tabellán és az Antalyaspor le fog zuhanni a török élvonalbeli bajnokság utolsó előtti helyére.

Érthető, hogy az Antalyaspor illetékesei elmentek egészen Japánba és onnan igazoltak vissza Európába egy "levezető" klasszis csatárt.

Tipp: győz az Antalyaspor.

Antalyaspor A.Ş. - Kasımpaşa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp