Van itt egy odds, ami túlságosan is el van mérve, ez egyértelmű. Én 2,75 körül lőttem be Kudermetovát erre a meccsre, erre kapunk rá 1.00-val magasabb szorzót. Ennek köszönhetően egyértelmű érték van az orosz oldalán. Nézzük miért!

Kudermetova a selejtezőből érkezett, így már az ötödik meccse lesz Dubai-ban a Muguruza elleni. Ennek nem hiszem, hogy bármilyen negatív hatása lenne rá, mivel ezt simán bírnia kell, illetve ápolásban sem részesült a Yastremska elleni hosszú meccsen. Viszont a sok játék óra jót tehet a neki itt Ázsiában és szokhatta a körülményeket, a borítást. Yastremska ellen kétszer is nagyobb hátrányból állt fel az orosz: először szetthátrányba került, majd a döntő szettben 5-2-es előnyben is volt az ukrán. Ledolgozta mindkettőt és utóbbi esetében az ellenfelének is köszönhetett pár hibát. Viszont jöttek a nyerők is Kudermetovától, illetve nagy lelki energiát sugároz az, hogyha kétszer is hátrányból jön valaki vissza és nem adja fel. Yastremska adogatását többször is meg tudta bontani, ami azért ritka és ezt kell csinálni Muguruza ellen is, akinél az idei edzői (Conchita Martínez) egyértelműen ezen a téren értek el eddig fejlődést.

Megnéztem a Clijsters elleni meccsét a spanyolnak, elsősorban azért, mert kíváncsi voltam a belga játékára. Féltettem, mivel bátor húzás volt egy ilyen szintű tornán visszatérni 8 év után és benne volt a nagy lebőgés lehetősége. Inkább gondoltam valami ITF szintű meccsekre először és utána kihasználni a WTA torna rendezők jólelkűségét a szabadkártyák terén. Ehhez képest Muguruza igen "segítőkész" volt. Hibát - hibára halmozott és látványosan nem tudott mit kezdeni a helyzettel. Clijsters a szervák mögött és szemben szenvedett a legjobban. A játéknak azt a részeit, amit lehetett gyakorolni az edzőpályán, azokat szépen hozta (futás, ütés sebesség), viszont amit nem lehetett gyakorolni (szerva fogadás az egyik legjobban szerváló női játékostól; második adogatások egy agresszív fogadó ellen sok néző előtt) ott egyelőre kudarcot vallott. Ehhez képest a második szettben a tie-break döntött, ami nagy meglepetés az egész szituáció tekintetében. 14 pont választotta el a két játékost, ha megnézzük az ingyen pontok (ászok és kettős hibák közti számbeli differencia) terén a különbséget, akkor ebből megkapunk 12-t. Ez azt jelenti, hogy játékban minimális volt a különbség a két teniszező között.

Két dolog merülhet fel: Muguruza nem bírta el, hogy itt csak ő veszíthet és ezért messze produkált a valós teniszétől; vagy ennyit tud ezen a héten - ez esetben ki fog esni szerdán. Kudermetova oddsát egyébként az AO teljesítmény miatt húzták meg ennyire magasan, ez látható Sofia Kenin esetében is, aki aztán ki is pottyant viszonylag alacsony győzelmi szorzón. Azért gondolom, hogy Garbinében nincs sokkal több, mivel az Australian Open második hetén kívül eddig nem mutatott sokat idén. Másrészről, Melbourne óta nem játszott, nem várhatjuk tőle, hogy azóta újra csúcsformába kerüljön. Ez inkább majd Indian Wells környékén várható el tőle, ha képes reprodukálni azt a teniszt.

Kudermetova, Veronika - Muguruza, Garbiñe: Szett hendikeppel - Hendikep tipp