Tovább folytatódik-e a lipóti álom, vagy helyére kerülnek a dolgok? Ezt a kérdést hivatott eldönteni a Magyar Kupa aktuális fordulójának egyik visszavágója, ahol az NB I-es Zalaegerszegi TE fogadja az NB III-as Lipót Pékség SE csapatát. A legjobb 8 közé jutásért rendezett párosítás odavágóját nem kis meglepetésre 3:1-re nyerte a Győr-Moson-Sopron megyében található község csapata, most a zalaiakon a sor, hogy érvényesítsék a papírformát és helyreállítsák a világ rendjét. A mérkőzést Zalaegerszegen a ZTE Arénában rendezik.

Rémálomszerű vereséggel debütált az egerszegi kispadon Márton Gábor, mert csapata alulmaradt Lipóton. Igaz, Barczi Dávid kiállítása miatt az 52. perctől kezdve emberhátrányban futballozott csapata, de ez akkor sem menti fel a zalaiakat, mert ellenfelük két osztállyal lentebb az NB III nyugati csoportjában játszik. Most remek alkalom kínálkozik számukra, hogy kiköszörüljék a becsületükön esett csorbát. Ehhez semmi különöset nem kell tenniük "csak" legalább 2:0-ra, vagy három góllal kell verniük ellenfelüket. A hangolódásuk mindenesetre jól sikerült a hazaiaknak, mert hosszú idő után sikerült újra győzniük a bajnokságban. A hazai kék-fehéreknek Radó duplájával sikerült vesztett állásból a maguk javára fordítaniuk a találkozót, így a bajnokságban is életben tartották bennmaradási esélyüket. Ma a kupában kell villantania a Márton csapatnak és az edző előző meccs utáni nyilatkozata is arra utal, hogy megpróbálják a nem túl nagy hátrány ledolgozását.

A vendég lipótiakról csak az elismerés hangján lehet szólni a kupamenetelésük miatt. A legutóbbi fordulóban a másodosztályú Gyirmót "orrát fújták ki" és az első meccs végeredménye alapján kicsit belepiszkáltak a zalaiak orrába is. De valószínűsítem, hogy itt az álom vége Varga Péter csapatának számára, mert kollégája és annak csapata most véresen komolyan fogja venni a találkozót. Igazság szerint a vendégek abszolút nincsenek játékban, mert számukra majd csak a jövő hónapban folytatódik a bajnokság, ez pedig összességében hátrányt jelenthet számukra. Hiába rendelkeznek Zimonyi Dávid személyében egy nem hétköznapi gólerősségű támadóval, ha kevés lehetősége lesz majd a mérkőzés folyamán kivételes képességeit megvillantani. Az odavágón is eredményes, 22 esztendős győri nevelésű csatár a mai meccsen már megkülönböztetett figyelemre számíthat.

Gondolatom szerint Márton Gábor tanult az előző meccsen történtekből és a legerősebb keretével veszi fel ma a küzdelmet a lipótiak ellen. Ha így lesz, akkor simán továbbjutnak a hazaiak.

Zalaegerszegi TE - Lipot SK: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp