Számomra kihagyhatatlanul magas oddsszal jöttek ki az irodák az Eintracht Frankfurt - Red Bull Salzburg Európa Liga találkozóval kapcsolatban, így köszönettel vettem és játékba küldöm az elképzelésem. Az addig rendben van, hogy tulajdonképpen csak egy "Bundesliga" találkozóról van szó nemzetközi keretek között, de abban mindannyian egyetérthetünk hogy a német és az osztrák Bundesliga színvonala között ég és föld a különbség a német javára. Az pedig már csak hab a tortán a tippünkhöz, hogy a vendég salzburgiak az Ó év utolsó napján értékesítették legjobb játékosukat, Erling Braut Haaland-ot, aki azóta a Borussia Dortmund csapatát erősíti.

Az Adi Hütter edzette Eintracht elég hektikusan szerepelt az őszi szezonban. Ennek köszönhetően a bajnoki teljesítményük nem éri el az 50 %-ot. Ugyanakkor a hazai és a nemzetközi kupában menetel az osztrák mester csapata. Ezt főleg a hazai pályán nyújtott teljesítményüknek köszönhetik a vörös-feketék. A Commerzbank-Arena 51.500 fős publikuma olyan atmoszférát teremt kedvencei számára, ahol nem lehet rosszul játszani Filip Kosticéknak. A szerb származású csatár vezérletével pazarul kezdte a 2020-as évet a Frankfurt és ezen még a legutóbbi dortmundi vereségük sem tud annyit rontani, hogy ne így legyen. Ma egy jelentős vérátömlesztésen átesett Salzburg próbálja megnehezíteni a dolgukat, szerintem kevés eredménnyel.

Ez a Salzburg már nem az a Salzburg ami Haaland-dal lehetett volna és ezt már első bajnokijukon bizonyították az osztrák csapat játékosai. Az amerikai származású edzőjükre, Jesse Marsch-ra nagyon nehéz feladat vár tavasszal, hisz mindjárt a nyitómeccsen vereséget szenvedtek legnagyobb riválisuk, a LASK ellenében hazai pályán. Erre itt az EL szereplés és mindjárt egy nehéz ellenfél ellen. A LASK elleni mérkőzésükön látszott, hogy az érkező játékosok még nincsenek összeszokva a társaikkal, ráadásul többek is formaingadozással küzdenek az őszi sikercsapatból. Nem hiszem, hogy pár nap alatt sikerülne rendeznie a sorokat az amerikainak, sőt inkább azon kell aggódnia, hogy nehogy akkora pofonba szaladjanak bele, ami a visszavágóra már esélyt sem ad számukra.

Várakozásom szerint egy túlértékelt vendégcsapat látogat ma Frankfurtba, s mint ilyen, házhoz mennek a pofonért Szoboszlaiék.

Eintracht Frankfurt - Red Bull Salzburg: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp