Pár napon belül másodszor találkozik a Flyers és a Blue Jackets. Az utóbbi időben nagyot megy a Philly, az elmúlt 10 meccsükön csak 4 alkalommal kaptak ki, a többi meccsen még a rendes játékidőben nyerni tudtak rendre. A hiányzók közül egyik sem új keletű dolog, Gostisbehere, Morin és Lindblom is már jó ideje a listán vannak. Az előző meccsen Hart védett, és ha már azt lehozta 1 kapott góllal, valószínűleg ma is megkapja az esélyt a kezdésre. Konecny két gólt is lőtt a Jacketsnek, de Giroux, Couturier és Voracek is nagyon jól játszik az utóbbi meccseken. A házi pontversenyt Couturier vezeti 35 ponttal.

Ami a Columbust illeti, ott a sérült listát felsorolni is egy fél nap lenne. Az első számú kapus, Korpisalo az egyik akit meg kell említeni. Merzlikins a másik, aki a legutóbbi meccsen 3 gólt is kapott 1 harmad alatt. A 4. gól után lecserélték, Kivlenieks már csak 1 gólt kapott utána, de őt sem nevezném a kapusteljesítmény csúcsának. Nem hinném, hogy jó ötlet volt a Jacketstől telepakolni magukat lett kapusokkal, de vannak ott okosabbak is, biztos láttak bennük valamit. Atkinson 44 meccsen 26 pontot szerzett, Wennberg 20 pontos, Jones 30 pontos, Texier 13 pontos. Ők mind-mind sérültek jelenleg. A házi pontversenyt Dubois vezeti 44 ponttal, nagyot megy a védelemből Werenski is, valamint Nyquist és Bjorkstrand nevét kell megemlíteni. Ők akik próbálják ezekben az ínséges időkben a hátukon vinni a Columbust, inkább kevesebb mint több sikerrel.

A Philadelphia a főcsoport 5. helyén van jelenleg, a Columbus a 8. helyen, de csak 1 pont van a két csapat között. Az emberelőnyök kihasználását nézve a Philly felé billen a mérleg nyelve, a 20% nem rossz teljesítmény. Az emberhátrányos védekezésben jobb a Jackets, de nem sokkal, mindkét csapat 80% fölött van. A Flyers-t jelenleg erősebbnek érzem jóval, de csak azért, mert rengeteg jó játékos sérült a hazaiaknál. A Flyers nagy lendületben van, ez nem is kérdés. A legkevesebb gólt a Jackets kapja a ligában átlagban, de az utóbbi 4-5 meccsen ez nem igazán látszik. A Flyers 60 meccsen 198 gólt lőtt, ami nem kevés. A győzelem is simán benne van hajnalban a vendégekben (3.00!), de a 3 Flyers gólt sokkal stabilabb tippnek érzem. Az 1.97 erre is nagyon jó, reméljük megint lejön már az 1. harmadban.

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp