A Florida 24 óra alatt a 2. idegenbeli mérkőzésére készül. Utazniuk nem nagyon kellett, de azért benne lesz a lábakban a hajnali meccs még. A főcsoport 9. helyén állnak jelenleg, de itt nagyon nagy a tülekedés a rájátszást érő helyekért. Az utóbbi 5 meccsből háromszor tudott nyerni a Panthers, nincsenek rossz formában a vendégek. Kapuban Bobrovsky várható kezdőnek, aki 89.9%-os mutatóval rendelkezik, ő védett a kacsák ellen is hajnalban. A támadók közül Boyle hiányzik régóta, míg a védelemből Matheson nem lesz ott ma betegség miatt. A pontok remekül eloszlanak a Panthersnél. Huberdeau toronymagasan kiemelkedik a 60 meccsen szerzett 72 pontjával, Barkov 57 találkozón 58 pontig jutott. Trocheck, Hoffman, Dadonov és Yandle is nagyon jó szezont tudhat maga mögött eddig. 60 meccsen 210 gólt lőtt a Panthers, ami a 3. legtöbb a főcsoportban. A hiba inkább a védelemnél keresendő, a 210 mellé bekapott 202 gól bizony soknak mondható.

A Kingsről mit lehet mondani. Már-már Detroit mélységekben a csapat. A Brown, Kopitar, Iafallo, Carter négyes próbálja vinni a csapatot, illetve a védelemből Daughty. Nem olyan régen még Stanley kupát ünnepeltek, most pedig a liga egyik legrosszabb csapata a Los Angeles. A Jets elleni előző meccsen Brown megszerezte a vezetést, de a végére azért csak kaptak egy hatost. A védelem Daughty kivételével egy nulla, a kapusposztról nem is beszélve. Quick nem tudja hozni az évekkel ezelőtti szintjét, átlagban 3 gólt kap meccsenként. Petersenről ne is beszéljünk mellette, szóval nem elég hogy nem az igazi Quick, még csapágyasra is van hajtva.

Az emberhátrányos védekezésben gyatra mindkét brigád, az emberelőnyök kihasználásában jobb a Panthers. Jól jellemzi a Kings-et idén, hogy úgy a 2. legrosszabb csapat a ligában, hogy a 3. legtöbbet kapura lövő alakulat. A lövések megvannak a hazaiaknál, de a minőségükkel már baj van, ha pedig bármelyik csapat átér a támadó harmadba, akkor jön a remény, hogy nehogy gól legyen. A Florida az Anaheim elleni lendületet átmentheti holnap hajnalra is. Akkor tudok elképzelni egy Kings győzelmet, ha a vendégek pihentetik a fél csapatot. Egy tükörsima rendes játékidős Florida Panthers győzelem várható, akár nagyobb téttel is merem ajánlani.

Los Angeles Kings - Florida Panthers: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp