A New York Islanders otthonába látogat hajnalban a Detroit Red Wings. Már csak azért sem lesz könnyű dolguk a vendégeknek, mert idén minden egyes meccsük kínszenvedés. A liga legrosszabb helyzetében lévő csapat a Detroit. Csak 37 pontot szereztek eddig idén. A 127 lőtt gól a legkevesebb, az ez mellé társuló 232 kapott pedig a legtöbb a ligában. DeKeyser, Hronek és Zadina hiányzik a csapatból, amiből Hronek az igazán fájó pont, mivel a csapat legjobb védőjátékosa 29 ponttal. De ez sem mentség erre a szezonra. Már az is egy kisebb csoda, hogy Larkin és Bertuzzi így is összeszedtek több mint 40 pontot fejenként. Igazán nagy gólvágója nincs a Red Wingsnek, csak 4 olyan játékos van az egész keretben, aki 10 gól fölé jutott ezidáig, de olyan egy sincs, aki elérte volna a 20 lőtt gólt. Kapuban én Bernier-t várom kezdőnek, jobbak a mutatói is mint Howardnak, és a meccsenkénti bekapott átlaga is kecsegtetőbb. Howard is elfelejtené szerintem ezt a szezont, átlagban 4 gólt kap meccsenként, és a 89%-ot sem éri el a mutatója a kapuban.

Az Islandersnél jobb a helyzet, a főcsoport 7. helyén állnak, de 7 csapat is van 10 ponton belül, szóval itt még akármi lehet. Greiss és Varlamov nem rossz kapuban, mindketten 91% feletti mutatóval állnak és 2.6 körüli kapott átlaggal, lényegében mindegy melyikőjük kezd, ugyanazt hozzák. Három sérült van a hazaiaknál, de egyikőjük sem a napokban dőlt ki, így érdembeli változás nincs a múlt heti Islandershez képest. A házi pontversenyt Matthew Barzal vezeti 49 ponttal, a 2. Brock Nelson 46 ponttal, majd Bailey és Beauvillier következnek holtversenyben 37-37 ponttal. De még rajtuk kívül is 4 játékos van 30 pont közelében, és a játék képe alapján is jobb csapat az Islanders, nem véletlenül verték meg a Washingtont is hazai jégen.

Nem árulok el zsákbamacskát, hogy átlagban a Red Wings lő a legkevesebbet kapura a meccsein az egész ligában. Az emberelőnyök tekintetében a 2. legrosszabb mutatóval rendelkező brigád a vendégeké, az emberhátrányos védekezésben pedig a 3. legrosszabb. Kell ennél több? Viszont az elmúlt 4 mérkőzésén simán kikapott az Islanders, mindössze 2 gólt szerezve a 4 találkozón. A red Wings a legutóbbi meccsén megverte a Montreal Canadienst, és azért 1 gólt mindig tudnak szerezni, a Montreal ellen 4-et lőttek. Sebezhető most az Isles, és az 5 egymás elleni meccsén ezen két csapatnak 4 alkalommal mindig lőtt 2 vagy több gólt a Red Wings. A Montreal elleni sikert tovább lendíthetik erre a meccsre. Nyerni nem hiszem hogy fognak a vendégek, de a 1.5 vendég gól fölét kipróbálnám egy jó kombin. Több alkalommal is elkapta pár meccs elejéig a fonalat a Detroit, aztán persze kezdődött megint a gödör. Határban feljebb semmiképpen sem mennék, aki pedig soloban tenné a tippet, óvatosabban a tétekkel. A házat ne!

New York Islanders - Detroit Red Wings: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp